TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Hála háló

2015. 11. 16. 09:27 | HÍREK

Egy ember hálája az ő saját boldogsága. Hálás a létéért, hálás a körülményeiért, mindazért ami neki adatott. Ez neki jó, hisz a hála mennyei adomány, mely kizár sok olyan földi dolgot, ami megkeseríti az ember életét. Kiszorítja pl. az életet alapjaiban tönkretevő haragot, irigységet, keserűséget, zúgolódást. A hálás ember egyszerűen képtelen erre. Ellenben képes arra, hogy észrevegye a másikat, hogy adjon, felemeljen, másokért tegyen, hogy értékelje a másik embert, hogy bátorítson, örüljön a mások sikerének. Ha sok ilyen hálás ember összekapcsolódik, azt nevezem én hála hálónak. Ezek olyan láthatatlan, de nagyon masszív kötelékek, melyek nemcsak összekötnek, de biztonságot adnak, sőt nemcsak azoknak, akik között a kötés létrejön, hanem olyanoknak is, akiket szükségeikben ez a hála háló tart. 


Minden ember a maga kapcsolatainak a hálózatában él. Ezen hálók némelyike nagyon erős, de sajnálattal tapasztaljuk, hogy sok helyen foszladozó kapcsolati hálókból kieső emberek élik "szabadeső" életüket. 

 

A hála hálók képesek megtartani azokat is, akik "szabadesésben" élnek. Erejük a hálából táplálkozik, ami erőt ad ahhoz is, hogy az éppen zuhanót felfogják, megtartsák, felépítsék addig, amíg ő is képes lesz túllépni saját problémáin, benne is megszületik a hála és maga is része lesz a hálónak, már másokért is képes lesz felelősséget vállalni. 

 

Hálás vagyok Istennek azért, hogy több ilyen hála háló része is lehetek. Az egyik épp veletek köt össze. Olyan pedagógusokkal, akik odaszánt munkája és szeretete révén sok-sok gyermek és fiatal érezheti biztonságban magát ebben a bizonytalan világban, s láthat maga előtt élő példát arra, hogy ma is lehetséges másokra is odafigyelve, zúgolódás és elégedetlenkedés nélkül, hálás szívvel másokért is élni. 

 


Szenczy Sándor

elnök
Baptista Szeretetszolgálat


 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozó értekezlet esti 10.-12. évfolyam

26.
JAN.

„Téli örömeink az óvodában” címmel kiállítás szervezése

26.
JAN.

Szülői értekezlet 12. évfolyam

26.
JAN.

Beiskolázási szülői értekezlet

26.
JAN.

Félévi osztályozó konferencia

27.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE