TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Ezer kincs, ezer nyár”

2016. 09. 27. 15:28 | HÍREK

Iskolánk hagyományai közé tartozik, hogy a nyári szünidőben egy hetes táborozási lehetőséget kínálunk tanulóinknak. Idén - immár nyolcadik alkalommal - szedtük a sátorfánkat, s új helyszínen, a varázslatos szépségű Tisza-tó partján, Tiszafüreden élveztük a tábori élet minden szépségét, izgalmát hatvanhat gyermekkel.

 

 

Mire fogunk szívesen emlékezni? Nem egyszerű dolog felsorolni, hiszen tolulnak az emlékek. Gyönyörű volt maga a táborhely, a kör alakban elhelyezkedő faházakkal a festői környezetben. A poroszlói ÖKO Centrum pazar növény és állatvilága, a kilátóból elénk táruló panoráma. A nem mindennapi vízi játszótér, ahol esetlenül botladoztunk.

 

Kalandos úton, motorcsónakkal jutottunk át a Kaland-szigetre. A legvakmerőbbek szédítő magasságokban teljesítették a bátorságpróbát, de a kicsik is megdolgoztak a különböző feladatok teljesítésével, a mini akadályok leküzdésével.

 

A napi programok megkoronázása természetesen a strandolás volt. A morotva kellemes, selymes vize elviselhetővé tette a hőséget. Egyetlen napon nem volt kegyes hozzánk az időjárás, de azt sem töltöttük tétlenül. Szellemi vetélkedővel bővítettük ismereteinket a Tisza-tóról, s készültünk az esti csapat bemutatkozásokra. Különböző zenei irányzatoknak megfelelően öltöztünk be és táncoltunk önfeledten, amit a discoban folytattunk.

 

Szobaszépségversenyben, ugrálókötél-hajtásban, fociban mérték össze tudásukat a táborlakók.  S mi sem volt méltóbb a tábor zárásához, mint a naplementés vízi túra. A kikötőből induló gyors halászhajók megteltek gyerekzsivajjal, ami a holtág zegzugos vízi útjain elhalkult. A buja növényzet láttán elállt a szavunk. Megfigyelhettük a madarakat táplálkozás közben. Tőlünk karnyújtásnyira vadászott az ismert gyermekmondóka vakvarjúcskája, a bakcsó. S az igazi meglepetés a nyílt vízen, a Tiszán várt ránk. Olyan felvételek készültek a naplementéről, amiről eddig úgy gondoltuk, hogy csak photoshop segítségével lehetséges. A természet azonban bebizonyította, hogy ezer, számunkra új látványosságával elkápráztatja az embert.

 

Köszönjük ezt a csodálatos hetet igazgatónőnek, támogatóinknak, szülőknek, szervezőknek! Reméljük jövő nyáron is beszámolhatunk hasonló kellemes emlékekről!

 

                               István Király Baptista Általános Iskola

táboroztató pedagógusai és diákjai

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szülői értekezlet Szülő Szervezet értekezlet

24.
FEBR.

Szóbeli felvételi középiskolába

24.
FEBR.

A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében

24.
FEBR.

Megemlékezése a kommunista diktatúra áldozatairól (2020. 02. 25.)

24.
FEBR.

Középfokú felvételi eljárás: szóbeli meghallgatások kezdete

24.
FEBR.

A kommunizmus diktatúra áldozatainak emléknapja

24.
FEBR.

Az anyanyelv nemzetközi napja (iskolai helyesírási verseny)

24.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE