TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Indulj el egy úton…”: vetélkedő a Kéktúráról

2017. 04. 29. 10:58 | HÍREK

Az ország minden részéről és a határokon túlról is kétszáznál több négyfős csapat jelentkezett arra a vetélkedőre, amelynek döntőjét április 28-án, péntekenrendezte meg a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és a Pelikán Erdei Iskola.

 

A november óta zajló, levelező rendszerű tudásfelmérés után több kategóriában az összesen félszáz legjobb diákcsapat természettudományos felkészültségéről adott számot az „Indulj el egy úton…” elnevezésű, az Országos Kéktúrára épülő vetélkedőn, amelynek célja a népszerű és valóban csodálatos természeti szépségekkel megáldott túraútvonal ismertebbé tétele, a természetjárás népszerűsítése, a magyar turizmus és hegymászás történetének, eredményeinek bemutatása volt. A résztvevők érkezéskor már jól tudták, hogy az Országos Kéktúra hazánk északi tájain, az Irott-kőtől Hollóházáig végigfutó, több mint 1100 kilométer hosszúságú folyamatos, jelzett turistaút.

Az elméleti, stratégiai jellegű szellemi vetélkedést a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Turista Magazin, a Magyarok a világ nyolcezresein csapata, az E.ON és Seregélyes önkormányzata mellett az iskolafenntartó Baptista Szeretetszolgálat is támogatta. Az eseményen részt vett és előadást tartott Kollár Lajos és Mécs László hegymászó, így a gyerekek valódi élményekkel gazdagodhattak, miután számot adtak tudásukról. Kollár Lajos, az expedíció vezetője a világ harmadik legmagasabb hegyének 2013-as megmászásáról, a tragikusan végződött Kancsendzönga-expedícióról készült film levetítése után válaszolt a gyerekek kérdéseire. (Ez volt az az út, amikor május 21-én, a csúcsról visszatérőben meghalt Erőss Zsolt és Kiss Péter. Kiss Péter a gleccserre zuhant, Erőss Zsolt valószínűleg kimerültségében örökre elaludt.) A vetélkedő ideje alatt a nemzeti park kiállításai is láthatóak voltak.

– Hosszú és tanulságos napot zártunk, amelynek végén rendkívül büszke lehetek a kisdiákok lelkesedésére felkészültségére. Remélem, a legtöbbjükkel találkozom majd az Országos Kéktúra valamelyik állomásán ­­– mondta Sajtos József iskolaigazgató, aki ha ideje engedi, maga is szívesen húz túrabakancsot.

Bár nem feltétlenül a másik legyőzése volt a cél, azért mégis csak vetélkedőn vettek részt a fiatalok, így az utolsó feladatok teljesítése után a csapatok tagjai a közeli művelődési házban rendezett eredményhirdetésen megtapsolhatták a legjobbakat. A székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola Kalandorok csapatát, a budapesti Andor Ilona Általános Iskola Himalája elnevezésű csapatát, a fehérvári Talentum Református Általános Iskola Sártalan bábakalács nevű csapatát. (A házigazda seregélyesi csapatokat külön értékelték.) Kovács Dániel iskolalelkész a „Zöld Bibliáról”, azaz a természetről, annak szeretetének fontosságáról szólt, szavai után a díjakat Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója adta át. „Mindig legyenek céljaitok, küzdjetek és valósítsátok meg ezeket”, mondta mintegy záró üzenetként a gyerekeknek Mécs László. Az esemény kapcsán elkészített legjobb gyermekrajzokat a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága több helyszínen is bemutatja majd.     

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fogadó óra (felső tagozat)

20.
ÁPR.

Év végi szóbeli számonkérés – esti tagozat – végzős évfolyam

21.
ÁPR.

Madáretetés a nagycsoportosokkal Dinnyésen

21.
ÁPR.

Reguly földrajzi nevek helyesírása verseny

21.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE