TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Önkéntes voltam egy kenyai árvaházban” - Fülöp Lili előadása

2020. 01. 17. 10:48 | HÍREK

A VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola 2020. január 14-én egy különleges előadással színesítette a 13. évfolyam turisztika szakos diákjainak tanulmányait. Lehetőségünk nyílt arra, hogy meghívhassuk Fülöp Lilit, aki a Taita Alapítvány önkénteseként 4 hónapot töltött Kenya Taita megyéjében, ahol a St. Joseph árvaházban segítette a szülők nélkül cseperedő gyermekek mindennapjait.

Turisztikai ágazat lévén, Kenya turisztikai arculatáról is érdekes képet festett előadónk, Bemutatta, hogy egy odalátogató magyar mennyiben más körülményekkel találkozik a hazaihoz képest, beszélt a nagyvárosok szerkezetéről, utazási lehetőségekről, illetve azokról az egészségügyi faktorokról is, amellyel az ideutazóknak számolniuk kell.

Az 1200 méter magasan fekvő Bura természeti szépségei mellett Fülöp Lili betekintést engedett a mérhetetlen szegénységben felnövő apróságok mindennapjaiba. Láthattuk, hogy a szűkös táplálék és a nehézségek ellenére, a gyermekek minden segítséget őszinte, és szívből jövő mosollyal háláltak meg a magyar önkéntesnek.

Elmondta, fő célkitűzésük, hogy a Nemzetközi Gyermekjogi Egyezmény alapvető jogaiban ezek a gyerekek is részesülhessenek: ellátás, táplálás, tanulás, testi-lelki védelem.

Előadónk színes, érdekes, sokszor megindító képekkel illusztrálva mutatta be, hogy az apróságok hogyan élnek, tanulnak, szórakoznak, fejlődnek, és ebben ő, személy szerint milyen szerepet játszott. Azonban nem csak a nehézségeket láthattuk: a fényképek a közös ünneplésekről és örömteli játékokról is tanúskodtak.

A hallgatók nagy érdeklődéssel hallgatták ezt a beszámolót, hiszen, egy olyan aspektusból ismerhették meg a világ e távoli szegletét, mely tankönyvből aligha sajátítható el. Ezt bizonyította az is, hogy az előadás után számos kérdést tettek fel Lilinek, mely fórumszerű élménnyé alakította az eseményt.

 

                                                                                              Bódis Barbara

                                                                                                 DÖK msp

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályokról értékelések, beszámolók megküldése az Igazgatónak és az Igazgatóhelyettesnek e-mailben

24.
JAN.

Pályaorientációs nap

25.
JAN.

Osztályozó értekezlet nappali 9.-12. évfolyam, osztályértekezletek

25.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet

25.
JAN.

Osztályozó értkezlet, rövidített órák

25.
JAN.

Rövidített órák

25.
JAN.

Osztályozó konferenciák

25.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE