TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

„Síppal, dobbal…”

2018. 01. 30. 14:32 | HÍREK

Történeti és népi hangszerbemutató koncertet szerveztek a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében.

 

Január 26-án a Nemzeti Tehetség Program „Genetikailag újra kódolva” NTP-MŰV-17-0143 című nyertes pályázat keretén belül valósíthatta meg a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola Birinyi József „Síppal, dobbal…” elnevezésű történeti és népi hangszerbemutató koncertjét. Az előadásnak a kisújszállási Vigadó Kulturális Központ adott otthont.

Birinyi József népzenekutató, gyűjtő, hangszerkészítő, hangszeres szólista, tanár, néprajzi filmes rendező, operatőr. Az egyedülálló, 1320 népi hangszerből álló Birinyi Gyűjtemény létrehozója, az 1985 óta működő Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor alapítója, a Duna Tv alapító főszerkesztője, a Néprajzi Múzeum Népzenei Osztályának egykori vezetője.

Tanár úr az előadáson több mint 65 különféle hangszert szólaltatott meg, miközben elmesélte történetüket, elkészítési módjukat. Mindezt érdekes anekdotákkal fűszerezve hallhatta a közönség. Az interaktív program vidám hangulatban, a jelenlévők aktív közreműködésével telt. Birinyi József a közönséget dalokkal, játékokkal, hangszerekkel vonta be az előadásba. A rögtönzött zenekarral való közös muzsikálás különleges élményt nyújtott a résztvevő gyerekek számára.

Akik ott voltak ezen az alkalmon, láthatták a Tanár úr fantasztikus pedagógiai érzékét, gyermekszeretetét és a magyar népzene iránti elkötelezettségét.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pót írásbeli felvételi vizsga a 9.évfolyamra

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák

28.
JAN.

Helyi helyesírási verseny 3-4. évfolyamon.

28.
JAN.

Központi írsábeli pótfelvételi vizsga

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 9. évfolyamra

28.
JAN.

Szülői értekezletek a csoportokban

28.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE