TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nagyszerű eredmények születtek a Gasztro Kupán

2019. 12. 11. 15:26 | HÍREK

A VIK Középiskola szárnyukat bontogató diákjai, akik még csak 10.-esek, nagyszerű eredménnyel tértek haza a Kisújszálláson megrendezett VIII. Illéssy Gasztro Kupáról.

Szakács tanulóink: Bokor Fanni bronz minősítést, Forgács Gergő elismerő oklevelet kapott (felkészítő tanáruk: Füzeséri Mihály). Pincér tanulóink csapatban Magyar György és Rácz Alexandra Noémi (felkészítő tanáruk: Rácz György) bronz minősítést tudhatnak magukénak, valamint cukrász tanulónk Erdei Alexa (Felkészítő tanára: Illés Vince Levente) egy ezüst éremmel lett gazdagabb.
Mindannyiukra nagyon büszkék vagyunk!
Köszönjük a szervezők, az Illéssy Sándor Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola lelkes munkatársi közösségének munkáját, hogy a hagyományokhoz híven ismét lehetőséget biztosítottak a fiatal szakember-jelöltek tehetségének kibontakoztatására és a megmérettetésre.
Köszönjük a felkészítő tanárainknak, gyakorlati oktatásvezetőnknek - Koczkás Anikónak - és támogató, segítő partnereinknek a a versenyt megelőző időszakban végzett áldozatos munkáját és azt a rengeteg időt, amit diákjainknak szenteltek. Mindezek nélkülük nem sikerülhetett volna.

 

 

 

Szalagavató a VIK-ben

 

Iskolánk végzős diákjainak életében az egyik legszebb és legmeghatóbb esemény a szalagavató ünnepség, melyet idén 2019. december 6-án rendeztünk meg. Az előkészületek után a főpróbán is nagy volt az izgalom, mely az idei tanévben a rendezvény előtti nap délutánjára, esti óráira esett. December 6-án a végzős diákok már nem jöttek iskolába, így mindenkinek elegendő ideje volt arra, hogy a rendhagyó esemény estéjére igazán szép legyen.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 16 órától vette kezdetét a szalagavató ünnepség. A műsor két házigazdája, Bajkó-Köves Evelin (11.A) és Jakab Márk (13.TUR) először az osztályokat szólította porondra. Bevonulásuk után Kökény István igazgató úr köszöntőjét hallgattuk meg, majd a 11-es évfolyamot képviselő Vadászi Míra (11.A) búcsúztató beszéde következett. A végzős osztályok nevében Hangonyi Katalin (12.H) emlékezett vissza az iskolánkban töltött évekre, illetve mondott köszönetet tanáraiknak és a szülőknek.

Ezt követték a szalagtűzés megható pillanatai. A 12.EF osztály szalagjai kerültek fel először Hartyányi Attila tanár úrnak köszönhetően. A 12.G osztály tanulóinak szalagjait Markovits Ágnes tanárnő tűzte fel. A 12.H osztály Forgácsné Zetka Evelyn tanárnővel élte át a szalagtűzés perceit, majd meghallgattuk Krasznahorkai László tanár úr előadásában a Kaukázus együttes Szalai Éva című dalát. A tanár úr felvezető szövegében elmondta, hogy az osztály tanulóival együtt, 4 évvel ezelőtt érkezett iskolánkba, és azóta is magyar tanára az osztálynak. Ezzel a dallal azonban nem csak a 12.H-tól, hanem valamennyi végzős osztálytól is szeretett volna jelképesen elbúcsúzni. 12.I osztállyal jelenlegi és egykori osztályfőnökük, Kelecsényi Anikó és Tornyi Edit tanárnő lépett a színpadra, majd tűzték fel a diákoknak az iskolához való tartozást, de egyben a közelgő elválást is szimbolizáló szalagokat. A szalagtűzés ceremóniáját a szakközépiskolai osztályokkal folytattuk. Először Husztáné Serfőző Margit tanárnő tűzte fel a 11.SZC, majd Füzeséri Mihály tanár úr a 11.SZP osztály kis kék szalagjait. A műsor egy nem várt, de igen megható pillanattal folytatódott. Füzeséri Mihály tanár úr kedvesét egyik tanítványunk a színpadhoz kísérte, majd a tanár úr megkérte kedvese kezét. A nézőtéren is sokan –elsősorban persze a hölgyek- meghatódtak e kedves eseménytől.

A műsor második felében igazán fergeteges hangulat kerekedett. A zenés-táncos blokk két fő egységből állt. Először az egyes osztályok osztálytáncait, illetve az iskolánkban eltöltött 3-4-5 évüket bemutató videójukat nézhették meg vendégeink. Ez után pedig sorban adták elő osztályaink gyönyörű bécsi keringőiket. A műsorszámok között még egyszer színpadra lépett Krasznahorkai László tanár úr és Kovács Ákos Keresd meg a lányt című dalát adta elő. Végül a szülők, hozzátartozók táncolhattak gyermekeikkel, illetve készítették el közös fényképeiket.

A nagyon jó hangulatú, tartalmas és színvonalas műsor a hat végzős osztálynak, osztályfőnökeiknek, tánctanáraiknak, a szervezőknek, valamint a lebonyolításban segítő tanulóink, tanáraink sok-sok munkájának, együttműködésének köszönhető. Az iskola egyik legszebb hagyományőrző ünnepségét így idén is méltó módon ünnepelhettük meg.

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26-27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nappalis és estis osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Félévi szóbeli számonkérés – esti tagozat

18.
JAN.

Féléves - osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Nyílt napok a csoportokban

18.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE