TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Ünnepi és más programok a Kölcseyben

2018. 01. 01. 15:34 | HÍREK

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskolájában nagyszerű programok sorát rendezték az elmúlt időszakban. Levelük ezekről tudósít. 

„A tanév során a Diákönkormányzat egyik legjelentősebb rendezvénye a „Karácsony hete” témahét. Az iskolai adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdetét veszi számunkra az ünnepi készülődés. Az adventi várakozás másik fontos eleme az óriási fenyő megérkezése az aulába, melyet a tanárok és a diákok közösen díszítenek fel. Az adventi hetekben a suli rádióban karácsonyi zene szól minden szünetben, az osztályok ünnepi díszbe öltöztetik tantermeiket. A téli szünet előtti 4 hét minden hétfő reggelén iskolánk lelkésze, Beke László az adventi időszakhoz kapcsolódó iskolarádiós műsorral segítette az ünnepre hangolódást. A programsorozat leglátványosabb része a megnyitó ünnepség, ahol kicsik és nagyok zenés műsorral köszöntik a karácsonyt.

Az adventi időszak utolsó két hete számtalan meglepetést és együtt töltött időt jelent iskolánk valamennyi tanulójának és dolgozójának.

A teljesség igénye nélkül felvillantunk néhány rendezvényt iskolánk életéből:

 1. Színházlátogatás Budapesten
  2017. december 5-én a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából lehetőségünk nyílt színházlátogatásra. Ezen a napon a 2.b és a 3.b osztály reggel útnak indult Budapestre. A Vidám Színpadon A kis herceg című színdarabot tekintettük meg. A varázslatos előadás után a kis csapat a Parlamenthez látogatott el, ahol a gyönyörű épület mellett megcsodáltuk az ország karácsonyfáját is. Rengeteg élménnyel gazdagodva tértünk haza. Itthon pedig maga a Mikulás várta a gyerekeket és a tanító néniket is.
 2. Jó tanuló, jó sportoló díj
  Városunkban hosszú évek óta kedves hagyomány a „Jó tanuló, jó sportoló” díj meghirdetése és ünnepélyes átadása. Büszkék vagyunk rá, hogy az iskolánk tanulói közül az elmúlt évben Szilvás Gabriella, Kormos Krisztián, Turcsányi Dorina és Miklósi Róbert érdemelték ki ezt a szép kitüntetést. Csak az egészen kiválóak kaphatják meg ezt az elismerést, mert a feltétel 4,8 tanulmányi átlag és a sport területén legalább megyei szintű verseny esetén, a dobogós helyezés. Ezt és a „Jó sportoló” díjat még 12 kölcseys diák vehette át 2017. december 12-én a város polgármesterétől!
 3. Látogatás a tornyosi testvériskolában
  December 13-án négy tanulóval mentünk a Szerbiában lévő Tornyosra. Évek óta ápolunk testvériskolai kapcsolatot az ottani iskolával. Az iskolanapi program keretein belül karácsonyi műsort nézhettünk meg a helyi művelődési házban. Délután, karácsonyi kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek. Az együtt töltött nap közös élményeiért köszönettel tartozunk a tornyosi kollégáknak és a diákoknak, akik a megszokott vendégszeretettel fogadtak bennünket.
 4. Robotika bemutató
  Az EFOP-3.2.1-15-2016-00001 számú, „Tehetségek Magyarországa” című projekt keretében robotika bemutatót tartott iskolánkban Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa, a baptista robotika tehetséggondozó műhely vezetője és tanítványai. Tanulóink számára tartottak bemutatót, ahol a gyerekek testközelből figyelhették meg a robotokat, beszélgethettek a budapesti robotika csapat tagjaival.
 5. Mobil Planetárium a Kölcseyben
  A digitális planetárium új lehetőséget teremt arra, hogy megismerjük a csillagos égbolt jelenségeit, megértsük az égi jelenségek hátterében lévő természeti törvényeket. A planetárium amellett, hogy lehetőséget ad az égi jelenségekben való gyönyörködésre, mint például a bolygók, csillagködök, távoli galaxisok, segít a Világegyetemről és a körülöttünk lévő világról kialakított képünk bővítésére, mélyebb megértésére. Nagy élményt jelentett közel 300 tanulónak az öt előadás, mely bemutatta a csillagképeket, a bolygókat, ezen égitestek mozgását, a Föld különböző pontjairól nézve, a digitális technikának köszönhetően teljes kupolás, térhatású filmekkel.
 6. Színház az aulában
  December 15-én nagyon szép meglepetésben volt részünk. Nagyhalászi testvériskolánk, a Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói és tanária „Noel” című adventi műsorunkat mutatták be az aulában. A 200 fős nézőközönség nagy tapssal jutalmazta az énekes-táncos produkciókat és a színjátszókör által előadott jelenetet. Köszönjük valamennyi közreműködőnek a felejthetetlen élményt.
 7. Cipősdoboz-akció
  Több éves hagyományainknak megfelelően idén decemberben is nagy lelkesedéssel gyűjtöttük a cipősdoboz ajándékokat. Nagy örömünkre 190 db igényesen összeállított, szép ajándékdobozzal lephettük meg a Tiszaroffon élő rászoruló gyerekeket.
  Nyolcadikosaink közreműködésével megajándékoztuk a Százszorszép Tagóvoda kisgyermekeit az óvodásoknak szánt ajándékcsomagokkal.
 8. Karácsonyi Cirkusz-látogatás
  December 20-án 40 diákunk a Fővárosi Nagycirkusz „Csodagömb” című előadáson. A cirkusz látványvilága, a színvonalas műsor lenyűgözte diákjainkat. Az előadáson lovak, artisták, elefántok és légtornászok léptek fel. Minden néző ajándékkal tért haza erről a különleges napról.
 9. Legyen szebb az ünnep!
  Iskolánkban tanul egy olyan diák, aki súlyos betegséggel küzd. Pedagógusaink, tanulóink és a szülők kampányt indítottak annak érdekében, hogy minél több adomány gyűljék össze Bencének és családjának. Mindenki önzetlenül segített, aki csak tudott, hogy gondtalanabbá, meghittebbé tegyük számukra az ünnepeket.
  A család látogatásáról készült egy film a T1 Televízió munkatársainak segítségével.

https://www.youtube.com/watch?v=q-o7YMCsWIc&feature=youtu.be"

 

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozó értekezlet esti 10.-12. évfolyam

26.
JAN.

„Téli örömeink az óvodában” címmel kiállítás szervezése

26.
JAN.

Szülői értekezlet 12. évfolyam

26.
JAN.

Beiskolázási szülői értekezlet

26.
JAN.

Félévi osztályozó konferencia

27.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE