TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

110 éve született Andor Ilona karnagy, zenepedagógus, Liszt-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész

2014. 03. 31. 12:31 | KITEKINTŐ

A 2004-ben Magyar Örökség Díjjal is kitüntetett Andor Ilona a XX. század magyar zenepedagógusainak kiemelkedő alakja, aki a zenei nevelést művészi fokra emelte. Négy évtizeden át nevelte tanítványait a zene szeretetére, felismerve a muzsika emberformáló erejét. Művészete személyének és az általa szolgált ügynek világszerte tiszteletet és megbecsülést vívott ki. Muzsikusok, tanítványok és barátok szeretete övezte itthon és a nagyvilágban egyaránt.

A róla elnevezett Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola és az egykori kórustagokból és tanítványaiból alakult Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórusa rendezvénysorozattal tiszteleg művész-pedagógus emléke előtt.

A nevét viselő Mókus utcai iskola pedagógus- és gyermekközössége április 9-én, Andor Ilona születésének 110. évfordulóján megkoszorúzza a névadásakor felavatott bronz domborművet, melyet Seres János szobrászművész alkotott.

Április 12-én, szombaton 10 órakor az Óbudai temetőben az iskola és az Andor Ilona Baráti Társaság tagjai közös éneklés után koszorúzzák meg a Nemzeti Kegyeleti Bizottság által helyrehozott sírt.

A régi, Vendel utcai tanítványok Kecskeméten – ahol utcát neveztek el a karnagyról - , egyetlen munkahelyén, a Leövey Klára Gimnáziumban, majd a IX. kerületi Tóth Kálmán utcai lakóházán elhelyezett emléktáblánál énekléssel, előadással emlékeznek szeretett tanárukra.

A rendezvénysorozat május 17-én ünnepi koncerttel zárul a Veres Péter Gimnázium aulájában, ahol az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola és a Baráti Társaság kórusa együtt szólaltatják meg Kodály Zoltán kórusműveit.

 

Ribáné Horváth Enikő

Igazgató

Andor Ilona Ének-Zenei Általános és

Alapfokú Művészeti Baptista Iskola

Letölthető fájlok

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Körzeti tollaslabda diákolimpiai döntő

18.
JAN.

Magyar kultúra napja

18.
JAN.

Osztályozó vizsga

18.
JAN.

Első félévi osztályozó értekezlet, az első félév utolsó tanítási napja

18.
JAN.

Szülői értekezletek a csoportokban

18.
JAN.

Gebevit szakmai bemutató

18.
JAN.

Implom József helyesírási verseny megyei döntő

18.
JAN.

Nevelőtestületi továbbképzés

18.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE