TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

110 éve született Andor Ilona karnagy, zenepedagógus, Liszt-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész

2014. 03. 31. 12:31 | KITEKINTŐ

A 2004-ben Magyar Örökség Díjjal is kitüntetett Andor Ilona a XX. század magyar zenepedagógusainak kiemelkedő alakja, aki a zenei nevelést művészi fokra emelte. Négy évtizeden át nevelte tanítványait a zene szeretetére, felismerve a muzsika emberformáló erejét. Művészete személyének és az általa szolgált ügynek világszerte tiszteletet és megbecsülést vívott ki. Muzsikusok, tanítványok és barátok szeretete övezte itthon és a nagyvilágban egyaránt.

A róla elnevezett Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola és az egykori kórustagokból és tanítványaiból alakult Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórusa rendezvénysorozattal tiszteleg művész-pedagógus emléke előtt.

A nevét viselő Mókus utcai iskola pedagógus- és gyermekközössége április 9-én, Andor Ilona születésének 110. évfordulóján megkoszorúzza a névadásakor felavatott bronz domborművet, melyet Seres János szobrászművész alkotott.

Április 12-én, szombaton 10 órakor az Óbudai temetőben az iskola és az Andor Ilona Baráti Társaság tagjai közös éneklés után koszorúzzák meg a Nemzeti Kegyeleti Bizottság által helyrehozott sírt.

A régi, Vendel utcai tanítványok Kecskeméten – ahol utcát neveztek el a karnagyról - , egyetlen munkahelyén, a Leövey Klára Gimnáziumban, majd a IX. kerületi Tóth Kálmán utcai lakóházán elhelyezett emléktáblánál énekléssel, előadással emlékeznek szeretett tanárukra.

A rendezvénysorozat május 17-én ünnepi koncerttel zárul a Veres Péter Gimnázium aulájában, ahol az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola és a Baráti Társaság kórusa együtt szólaltatják meg Kodály Zoltán kórusműveit.

 

Ribáné Horváth Enikő

Igazgató

Andor Ilona Ének-Zenei Általános és

Alapfokú Művészeti Baptista Iskola

Letölthető fájlok

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Testvérek, Urunk, Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra, legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban.""
(1. Korintusi levél 1,10)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Beszámoltató vizsgák – Erasmus+ hazaérkezettek - írásbeli

30.
MÁRC.

Nevelőtestületi értekezlet

30.
MÁRC.

Papír- és elektronikus huladék gyűjtés

30.
MÁRC.

Diákönkormányzati megbeszélés

31.
MÁRC.

2021-es minősítő vizsgákra jelentkezés

31.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE