TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A legpontosabbak és a leggyorsabbak: online robotversenyt rendeztünk

2020. 12. 20. 11:20 | HÍREK

A Baptista Szeretetszolgálat rendezte meg 2020. december 19-én, szombaton az I. Magyar Virtuális Online Robotversenyt. Tanulóink ismét a legjobbak voltak.  


A verseny célja a járványügyi helyzetben a hazai robotika közösségének építése, a tehetségterületen tevékenykedő általános és középiskolás tanulók motivációjának erősítése volt egy izgalmas vetélkedő keretei között. Magyarországról és Kárpátaljáról 10 település 15 oktatási intézményéből összesen 34 nevezés, majd 21 sikeres megoldás érkezett. 

A versenyzők a közel egy hónapos felkészülési időszakban, virtuális környezetben, EV3-G programnyelv alkalmazásával, Lego Mindstorms EV3 típusú robotokat programoztak. A Virtual Robotics Toolkit használatának jogát, valamint a regisztrált versenyzők számára a 60 napos ingyenes szoftverhasználatot a H-Didakt Kft. a VRT magyarországi hivatalos forgalmazója, a verseny szakmai partnere biztosította. 

A virtuális környezet sajátosságait tekintve a versenyzők teljesítménye három minősítési szinten került értékelésre. Arany minősítést 92%, ezüst 85%, bronz 77% felett kaphattak a résztvevők. Külön díjakat lehetett elérni a „Leggyorsabb program”, és a „Legpontosabb program” elkészítésével. 

A robotika alapjainak elsajátítása, és a korosztályok közötti összefüggés gyors fejlődését mutatja, hogy versenyző mezőny több mint fele 10-11 éves tanulókból állt. A Baptista Szeretetszolgálat iskoláiból hét versenyző képviselte intézményüket, robotika tehetséggondozó programunkat. Tehetséges robotikásaink 6 arany, 1 ezüst minősítést szereztek. Teljesítményükkel a legpontosabb, és leggyorsabb programok különdíjait, valamint az abszolút első három helyezést is sikerült elérniük. 

 

A baptista iskolák és tanulóik részletes eredményei:

Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája 

Fazekas Kristóf: „Arany” minősítés, abszolút 1. helyezés, „Leggyorsabb program” különdíj, „Legpontosabb program” különdíj. 

Szilágyi Jázmin: „Arany” minősítés, abszolút 3. helyezés. 

Tuka Ákos: „Arany” minősítés, abszolút 7. helyezés. 

Bander Ferenc: „Arany” minősítés, abszolút 9. helyezés. 

Szabó Alexa: „Ezüst” minősítés, abszolút 12. helyezés 

Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola 

Kramarik Gergely: „Arany” minősítés, abszolút 2. helyezés 

Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Kossuth Lajos Általános Iskola és Kollégium Tagintézménye 

Szél Nikolett: „Arany” minősítés, abszolút 5. helyezés 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fogadó óra (felső tagozat)

20.
ÁPR.

Év végi szóbeli számonkérés – esti tagozat – végzős évfolyam

21.
ÁPR.

Madáretetés a nagycsoportosokkal Dinnyésen

21.
ÁPR.

Reguly földrajzi nevek helyesírása verseny

21.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE