TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A VIK Középiskolában került megrendezésre a CHASE 25., jubileumi, nemzetközi konferenciája

2015. 11. 24. 15:46 | HÍREK

A VIK Középiskolában került megrendezésre a CHASE 25., jubileumi, nemzetközi konferenciája 16 ország részvételével 2015. november 11-14. között. A VIK Középiskola "Határtalan szakmai tudás"-t kínál.

 A  konferenciát Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt úr nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Megnyitóbeszédében kiemelte, hogy mennyire előremutató és példaértékű Erzsébetvárosban, hogy a VIK Középiskola ad helyet egy ilyen nemzetközi konferenciának.

Ezt követően Balla Ágnes mondott beszédet a Tempus Közalapítványtól. Beszédében kiemelte, hogy van több olyan szervezet, mely a  diákok mobilitását támogatja, de nincs egy olyan sem, amely ilyen régóta és szervezetten működik, mint a CHASE.

Az ünnepélyes megnyitót a fenntartótól Szabó Csaba oktatási igazgató zárta, aki a 25 éves CHASE-re utalva a 25. zsoltárt idézve nyitotta meg a konferenciát.

Tavaly ősszel az Izlandon megtartott CHASE konferencián véglegesítették, hogy 2015-ben a CHASE hálózat 25 éves jubileumi konferenciáját Magyarországon, a 2016-ban 20 éves VIK Középiskolában szervezik meg.

A konferencián egyeztették a tagországok, hogy a következő évben egy-egy intézmény hány diákot tud fogadni és hányat szeretne partnereihez külföldi szakmai gyakorlatra küldeni. Megvitatták az alapszabály módosításokat, az előző év tapasztalatait, a kiutazókkal kapcsolatos elvárásokat.

A CHASE szervezet a középiskolás diákok nemzetközi szakmai gyakorlata számára biztosít helyszínt közel 20 európai országban. Manapság elengedhetetlenül szükséges, hogy a szakképzésben tanuló diákok az iskolapadot és a szaktantermeket elhagyva, bizonyítvánnyal a kezükben ne csak a hazai, hanem a nemzetközi munkaerőpiacon is megállják a helyüket. Középiskolánk kiemelten fontosnak tartja, hogy ebben támogassa diákjait. A konferencia pedig erre kívánta felhívni a figyelmet.

A VIK Középiskola1999 óta tagja a CHASE szervezetnek. Ezen a hálózaton belül valósult meg a korábbi Leonardo da Vinci, jelenleg pedig az Erasmus+ néven futó mobilitási program is. A szervezettel együttműködve intézményünk 1998 óta vesz részt a Tempus Közalapítvány által koordinált pályázatokban. Sikeres tevékenységünkért 2002-ben Mobilitási Nívódíjban részesültünk.

32 vendéglátás és idegenforgalom, valamint 15 fodrászképzésben résztvevő diákunknak volt lehetősége a 2013-2015-ös időszakban arra, hogy megtapasztalja, milyen külföldön dolgozni. A következő három félévben pedig 43 tehetséges diákunk utazhat külföldre szakmát és nyelvet tanulni az alábbi országok valamelyikébe: Belgium, Finnország, Franciaország, Izland, Lettország, Nagy-Britannia Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svédország és Törökország.  

A VIK Középiskola több mint egy iskola, nálunk minden diák teljes körű támogatást kap személyiségének, képességeinek kibontakoztatásához. Iskolánkban turisztikai, vendéglátó-ipari és szépészeti képzések (Hajas László mesterfodrász szakmai vezetésével) széles palettájáról választhatnak azok, akik általános iskolai végzettséggel vagy érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek. A VIK Középiskola nem véletlenül választotta szakmai képzései mottójául, hogy „Határtalan szakmai tudás”-t kínál.

Az alábbi linken tekinthető meg Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármesterének ünnepi nyitóbeszéde:

https://www.youtube.com/watch?v=kEFW6GrKhaE

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26-27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nappalis és estis osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Félévi szóbeli számonkérés – esti tagozat

18.
JAN.

Féléves - osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Nyílt napok a csoportokban

18.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE