TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Advent a Zöldligetben

2019. 12. 20. 13:54 | HÍREK

A december az adventi készülődés időszaka otthonainkban, de az iskolában is. Adventi naptárakat nyitogatunk, várunk valamire. De mire is?

 

 

Advent eljövetelt jelent. Isten hatalmas szeretetének a megnyilvánulását, ahogyan egyetlen Fiát, Jézus Krisztust kicsiny gyermekként a földre küldte.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” János evangéliuma 3.16.

Adventkor az Úrral való találkozásra készülünk. Akinek tiszta a szíve, fog Vele találkozni. De előtte fontos, hogy a szíveinket megtisztítsuk. Ha van rendeznivalónk embertársainkkal, rendezzük! Ha megbocsátatlanság van a szívünkben, bocsássunk meg!

Iskolánkban minden hétfőn adventi gyertyagyújtással, közös énekléssel készülődünk a közelgő ünnepre. Egy-egy alsós osztály rövid műsorral készül erre az alkalomra mindkét épületben. A szülők segítségével a környezetünket is ünnepi díszbe öltöztetjük. A Ligetben Ditta Kolléganőnk egy csodás színpadi hátteret álmodott meg, amit a 3. a osztályos szülőkkel meg is valósítottak. Immár második éve” melegíti” a Zöld iskolánk auláját egy csodás kandalló, amit egy 3. b osztályos tanulónk, Fodor Gergő anyukája, Tűz Andrea készített. Ebben az évben a Liget iskola is kapott egy hasonló kandallót Anditól, egy kis pihenő paddal. A Ligetben már áll a fenyőfa, amire minden nap egyre több dísz kerül fel. A fenyőfát is a család adományozta az iskolának. Köszönjük szépen a sok segítséget, támogatást a Fodor családnak! A Zöld iskolarészünkbe is kaptunk egy szép fenyőfát. Köszönjük szépen Csíkmérő Enrikónénak a felajánlását!

Csodás adventi koszorúkat is kapott iskolánk. Huberné Valika kolléganőnk készített egyet a Zöld iskolarészbe,a Ligetbe Sass Molli anyukája Horváth-Szabó Nóra ajánlott fel. Hálásak vagyunk mindkettőjüknek munkájukért!

Évek óta bekapcsolódunk a városi adventi ünneplésekbe is. Idén a 2. a osztályosaink adtak a közelgő ünnephez méltó, színvonalas, igényes adventi műsort. Köszönjük a felkészítést Bencs Dórának és Horváthné Zólyomi Ágotának!

Négy osztály, a 2.c, 2.b, 3.a, 4.a osztályok karácsonyi műsorral kedveskednek a családtagjaiknak. Minden szülőnek nagy öröm, ha látja a gyermekét szerepelni. Igazi ajándék ez számukra, a gyerekek által készített ajándékkal együtt. Iskolánk kórusa Varga Virág karvezető vezetésével karácsonyi koncerttel ajándékozza meg az érdeklődőket.

Mindkét telephelyünkön istentiszteleteket tartottunk, ahol iskolalelkészünk osztotta meg a karácsony üzenetét. Kovács Dani elmondta, hogy mindenkinek lehet élő reménysége, akármilyen nehéz helyzetben is van, ha Istenbe veti a bizodalmát. Jézus Krisztus lehet a barátja mindenkinek, aki behívja a szívébe.

Már évek óta készítenek iskolánk tanulói, a szülők segítségével cipősdoboz ajándékokat. Egyre többen tapasztalják meg, hogy „Nagyobb boldogság adni, mint kapni” Apcsel. 20.35. b Közel 450 doboz ajándékot állítottak össze. Köszönjük szépen a felajánlásokat!

Ebben az évben a sárosdi óvodásoknak, a velencei diákotthonnak, Erdélybe és az országunk keleti régióiba küldjük el a sok cipősdoboznyi szeretetet. Bízunk benne, hogy sok gyereknek sikerül örömet szerezni. Erdélybe ruhaadományokat is gyűjtöttünk. A képek az adományok célba érkezéséről tudósítanak.

Az előző évben már megajándékozták az egyik hajléktalan szálló lakóit a gyermekeink. Akkor Sipos Lázár nyolcadikos tanulónk találta ki ezt a jótékony cselekedetet! Ebben az évben is gyűjtést indítottak el a nyolcadikosaink. Tartós élelmiszereket, ruhákat visznek a kőbányai szálló lakóinak.

Bacsa Johannának, tizedikes diákunknak annyira megérintette a szívét, hogy a sárosdi óvodának is készítettek cipősdobozokat, elhatározta, hogy minden óvodásnak (102fő) varr egy-egy szőrmeállatot. Az osztálytársai is bekapcsolódtak ebbe a nagy munkába. Már az osztály egy része az ajándékkészítés lázában ég. Így valóban megtapasztalják, hogy milyen nagy boldogság adni, főleg amit maguk készítenek.

Közben december 6-án megérkezett hozzánk a Mikulás is. Minden alsós osztályba ellátogatott. A gyerekek nagyon várták az érkezését, szép dalokat énekeltek Szent Miklós küldöttének. Mikulás sportnapot is tartottunk az egyik szombaton, amit Domak Kriszta, Burján Zsanett és Beregnyei Renáta érdekes feladatai töltöttek meg tartalommal.

Az utolsó héten az alsósok mindkét épületben a Karácsony a hegyekben című bábdarabot tekintik meg.

Hálás vagyok Istennek, hogy iskolánk diákjai, szülei, pedagógusai olyan sok csatornán keresztül segítenek a rászoruló gyerekeken, családokon! Az önzetlen, feltétel nélküli szeretet szép példája ez!

Kívánom, hogy mindenki találkozzon az igazi Szeretettel, járja át az egész lényét, töltse be teljesen!

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!

                                                                                              Papp Sándorné Zsóka

                                                                                                    hitéleti-nev. ig. h.

 

 

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Óvodapedagógusok csoportközi hospitálása

20.
JAN.

Osztályozó értekezlet

21.
JAN.

Az első félév vége

22.
JAN.

Első félév vége

22.
JAN.

Féléves jegyek lezárása, félévi osztályozó konferencia

22.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE