TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Almafát ültettek Bálint gazda emlékére

2020. 07. 17. 19:03 | HÍREK

A seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda és Bölcsőde több mint tíz éve „zöld” óvodaként működik.  

 

Az Országos Klímareferens Hálózat a „Nincs B bolygó” elnevezésű projekt végrehajtásakor külön figyel a gyerekekre és a fiatalokra. A „Klímanócskák” nevű pedagógiai program során nemrégiben országos növényültetési mozgalmat hirdettek a közelmúltban elhunyt Bálint gazda emlékére. Arra kérték az óvodákat, iskolákat, családokat, hogy ültessenek fát, bokrot, virágot, gyógynövényt, így emlékezzenek a közismert kertészre.

A seregélyesi ovisok nagy örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, ők minap Bálint gazda emlékére almafát ültettek el az intézmény udvarán, a gyógynövénykert és a madárszálló szomszédságában.

– A Föld napja alkalmából mindig ültetünk virágokat a gyerekekkel, ezért ismerős volt számukra az élmény. Fontos feladatunk a környezetvédelem, a növények ápolása és a kertészkedés. Őrizzük Bálint gazda hagyatékát, igyekszünk továbbadni soha el nem évülő üzenetét: „Elegendő oxigénre van szükségünk, amit a szén-monoxidot megkötő fáktól kapunk, ha ültetünk, egészségesebb lesz az emberiség” – idézte a gazdát Kovács-Kosaras Adrienn óvodapedagógus, a környezetvédelmi munkaközösség vezetője.

Az Országos Klímareferens Hálózat a „Nincs B bolygó” elnevezésű projekt keretében országszerte tart tájékoztató, oktató programokat a pedagógusok, döntéshozók és az érdeklődők számára. Ennek vezérfonala a fenntartható fejlődési célok elérése, különös tekintettel az elkövetkező évtizedek legfontosabb kihívására, a klímaváltozáshoz kapcsolódó, valamint az ezekből eredő lehetséges kockázatok, sérülékenységek minimalizálására. A Hálózat tagjai már több hazai település klímastratégiájának kidolgozásában működtek közre és az ott szerzett tapasztalatok, ismeretek alapján építették fel a projekt megvalósítását.

Külön figyelmet szentelnek a gyermekek, fiatalok és a pedagógusok tájékoztatására, melyben a „Klímanócskák” elnevezésű pedagógiai programot ismertetve, gyakoroltatva adják át az ismereteket. Ugyanilyen jelentőséggel bír a helyi döntéshozók tájékoztatása, ismereteik bővítése a klímaváltozásra történő helyi felkészülés érdekében.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány pályázatán több olyan honi szervezet nyert el jelentős összegű támogatást, amelyek a klímaváltozáshoz kapcsolódó veszélyekre hívják fel a figyelmet és készen állnak arra, hogy tegyenek a magyar társadalom ellenálló képességének javításáért. Néhány a támogatott célok közül: felelős fogyasztási és termelési minták kialakítása és megismertetése, innovatív oktatási módszerek alkalmazása, iskolai előadások, tudatosságnövelés, a helyi termelést, a fenntartható életvitelt népszerűsítő akciók.

A nyertes szervezetek egyike volt az Országos Klímareferens Hálózat.

 

 

 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26-27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nappalis és estis osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Félévi szóbeli számonkérés – esti tagozat

18.
JAN.

Féléves - osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Nyílt napok a csoportokban

18.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE