TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Angol nyelvi tehetségműhely N-JOY and SHOW programja

2018. 11. 08. 10:31 | HÍREK

Az ötödik és hatodik évfolyam még az általános intellektuális képességek erősítésének időszaka, de az általános képességek fejlesztésén túl el kell indulni a speciális képességek fejlesztése útján is. A program segítségével szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy minél több területbe kóstolhassanak bele a gyermekek, szélesedjen látókörük, számukra ismeretlen, új feladatokkal találkozzanak, ezáltal fejlődik énképük, önismeretük, illetve a kulturális hovatartozás érzése is.

 A program megvalósítása során célunk továbbá az IKT eszközök tudatos használatának erősítése, újszerű feladatokon keresztül a motiváció fenntartása, illetve az érdeklődés felkeltése újabb területek iránt. Fontosnak tartjuk a program megvalósítása alatt a kooperációs készségek fejlesztését, ösztönözzük egymás segítését, támogatását, akár mentorálását.

 A gondozásban elsődleges feladat az egyéni jellegzetességekhez történő alkalmazkodás, a személyre szabott differenciált fejlesztés, illetve olyan technikák alkalmazása, amelyek hozzásegítik a gyermekeket a siker eléréséhez. A tehetséggondozáshoz tartozik azoknak a gyerekeknek a fejlesztése is, akik az iskolai követelményeknek nehezebben tudnak megfelelni, mégis motiváltak, nyitottak az újra. Ezeknek a gyerekeknek a program új kihívást, új lehetőséget teremthet, új utak bejárására ad lehetőséget.

Célunk, hogy a tanulók frusztráció nélkül legyenek képesek megosztani véleményüket kultúrákról, kultúrák közti különbségekről. Képesek legyenek képviselni és bemutatni saját hazájukat, kultúrájukat más országok képviselőinek.

 A program szerves része a tanulmányi kirándulás. A kirándulás lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek játékosan megéljék, kipróbálják és megosszák egymással az elsajátított ismereteket, technikákat. Az intézményünk anyanyelvi tanáraival közösen megvalósítandó program biztosítja a „valós helyzet” élményét, továbbá a kirándulás jellegéből adódóan kiváló lazító program is.

 

A műhelyfoglalkozások témái:

5. évfolyam: USA, Hungary, Tour guiding

6. évfolyam: UK, Hungary, Travelling

 

A műhelyfoglalkozásokon alkalmazott tevékenységek, módszerek:pármunka, csoportmunka, egyéni munka, frontális előadás, beszélgetés, vita, interjú készítése, Vlog készítése, projektmunkák, szóbeli prezentáció, IKT eszközök és alkalmazások tudatos használata.

 

Bízom benne, hogy a műhelyfoglalkozások gazdagító és lazító programokkal megtűzdelve, jó hangulatban, sok munkával telnek!

 

            Keresztesi Orsolya és Tóthné Benkő Mónika

            angol nyelvi tehetségműhely – műhelyvezetők


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pályaorientációs nap

25.
JAN.

Osztályozó értekezlet nappali 9.-12. évfolyam, osztályértekezletek

25.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet

25.
JAN.

Osztályozó értkezlet, rövidített órák

25.
JAN.

Rövidített órák

25.
JAN.

Osztályozó konferenciák

25.
JAN.

Féléves csoportos szülői értekezletek

25.
JAN.

Háromhetes projekt (Kisfarsang)

25.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE