TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesült Pintér Istvánné, a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanára

2020. 01. 29. 10:08 | HÍREK

Pintér Istvánné Erzsike néni 1978-ban költözött városunkba és ettől az évtől kezdődően a kisújszállási zeneiskola zongoratanára. Az elmúlt évtizedekben zenetanári hivatását a gyermekek iránti szeretet, végtelen türelem és munkája iránti alázat jellemezte. Pedagógiai tevékenységét nagy szakmai tudással, igényességgel és elhivatottsággal végzi.
A gyermekekkel kialakított kapcsolata messze túlmutat a zenei ismeretek átadásának lehetőségén. Tanítási órái híresek arról, hogy a zongoratanulás mellett helyet kap a szeretetteljes lélekápolás, mely minden gyermek számára felbecsülhetetlen érték. Környezete egyenes, őszinte emberként, diákjairól szeretettel gondoskodó tanárként ismerhette meg. Generációkon átívelő pedagógiai munkássága a vele kapcsolatba kerülő családok életében olyan kincs, melyet nem minden pedagógus tudhat magáénak. A zeneiskola életében Pintér Istvánné mindig meghatározó személyiség volt. Tizenöt éven át igazgatóhelyettesként segítette az intézmény munkáját, majd rövid ideig igazgatói feladatokat is ellátott. Pályafutása alatt egyénileg és növendékeivel szívesen vállalt szereplést különböző iskolai és városi rendezvényeken. A Kisújszálláson működő kórusok munkáját hosszú időn keresztül korrepetitorként segítette.

Pedagógusi hivatásáról így gondolkodik:

„Szerencsés embernek érzem magam, mert azzal foglalkozhatom, abban élhetek, amit szeretek. A két legfontosabb dolog számomra az, amit a szüleimtől kapott értéknek is tartok:
a gyermekek és a zene szeretete. Szüleim mindig olyan féltő és támogató szeretettel vettek körül testvéremmel együtt bennünket, amely máig is erőt ad nekem. Boldog vagyok, hogy gyermekek között élhetek. Ők nem is tudják, mennyit adnak nekünk, felnőtteknek, mennyit tanulhatunk tőlük, hogy közöttük kortalanná válik az ember, hogy örömöt, derűt, a problémákra gyógyírt jelentenek. A gyermekekkel töltött minden percnek megvan a maga muzsikája, őket a zene világába bekísérni nekem nem munka, hanem ajándék az élettől. Mérhetetlen öröm, ha a gyermekek megtisztelnek azzal, hogy engem is beengednek az ő világukba és számítanak a véleményemre, érdeklődésemre. Öröm, ha nekik – de másoknak is – a számomra legfontosabb módon: szeretettel adhatok. Ezért vagyok a zene, a gyermekek és az emberek szeretete által optimista.”

Pintér Istvánné Erzsike néni az elismerő díjat a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett ünnepségen, 2020. január 23-án Kecze István polgármester úrtól vehette át.

A nevelőtestület nevében szeretettel gratulálunk és Isten áldását kívánjuk további munkájához!

                                                                                                             

Kéki-Széplaki Edit

igazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályokról értékelések, beszámolók megküldése az Igazgatónak és az Igazgatóhelyettesnek e-mailben

24.
JAN.

Pályaorientációs nap

25.
JAN.

Osztályozó értekezlet nappali 9.-12. évfolyam, osztályértekezletek

25.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet

25.
JAN.

Osztályozó értkezlet, rövidített órák

25.
JAN.

Rövidített órák

25.
JAN.

Osztályozó konferenciák

25.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE