TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Az együttérzés iskolája

2021. 02. 05. 11:56 | HÍREK

A seregélyesi általános iskola pedagógusai, a tanulók és a szülők összefogtak azért, hogy egy horvátországi oktatási intézményen segítsenek.

– A gyerekek alaptulajdonsága a kíváncsiság és az érzékenység, a természeti katasztrófák különösen érdeklik őket, így volt ez a horvátországi földrengéssel kapcsolatban is – mondta lapunknak Sajtos József, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola igazgatója. – Nagyon sok információval rendelkeztek, ennek ellenére rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennük. Sokan észrevették, hogy a katasztrófa mögött emberek, hozzájuk hasonló diákok vannak. Hogyan élhetnek most, hol laknak, hogyan járnak iskolába?

Mivel a horvátországi földrengés károsultjai számára a következő segélyszállítmány a tervek szerint hétfőn indul útjára a közeli Pákozdról, az iskolában úgy gondolták, egy megsérült oktatási intézmény részére küldenek adományt, amit szerdán szállítottak el Seregélyesről a segélyszervezet munkatársai.

Az iskolaigazgató és kollégái, no és persze a gyerekek tele vannak jó szándékkal és ötlettel.

– Rájöttünk, a kinti iskolával más területen is együttműködhetünk, például célirányosan segítséget tudnánk adni taneszközeik pótlásához. Osztályok között jöhetnek létre kapcsolatok, melyek a nyelvtanulást is ösztönöznék. Felajánljuk erdei iskolánkat a horvát diákok, a károkat szenvedett gyerekek, családok részére. Az élet beindulása után módszertani együttműködés is létrejöhet a két intézmény között, a helyzet normalizálódása után pedig csereprogramokat lehetne szervezni.

Az iskolától eddig sem állt távol a bajbajutottak támogatása: többször küldtek már segítséget Erdélybe és Kárpátaljára is.


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

02.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

13.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

19.
AUG.

Javítóvizsgák

21.
AUG.

Munkaközösségek alakuló értekezlete

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE