TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Az életéért küzd a kis Noel

2015. 07. 27. 10:29 | HÍREK

Kisújszállás - Amikor 2015. április 1-jén megszületett Oláh Csaba és felesége, Tímea kisfia, Noel Csaba, még nem gondolták, hogy a picire hetekkel később embert próbáló küzdelmek várnak.

 

Eddig jól vette az akadályokat, ezzel szüleinek is erőt adva. Pár hét múlva azonban hatalmas műtét vár a tizenhét hetes csöppségre.


A kicsi a küzdeni akarást, a kitartást szüleitől örökölte. Édesapja 2007-ben a kisújszállási Illéssy Sándor Szakközépiskola pincér tanulójaként a SzakmaSztár verseny országos győztese volt, de a kereskedői szakon is ugyanilyen sikereket ért el. Szakoktatója, Horváth Ferenc végzés után munkát is ajánlott neki a Horváth Kert Vendéglőben, ahol azóta is dolgozik. Csaba számára azóta is fontos a tanulás, most 28 évesen mester címet szerzett pincérként, így ősztől oktatója is lesz munkahelyén a tanulóknak. Felesége, Tímea szintén itt dolgozott kisfiuk érkezése előtt. A szülők egyébként középiskolásként osztálytársak voltak, de akkor még csak egymást segítő, megbízható barátként néztek a másikra. Ez a barátság mélyült el aztán apránként szerelemmé.

 

A pár közös életének újabb jelentős állomása volt, amikor kiderült, gyermeket várnak. Tímea rendszeresen járt a vizsgálatokra, még Debrecenbe, 4D-s ultrahangra is elmentek, az orvosok mindig mindent rendben találtak.

 

– A névválasztást a véletlenre bíztuk. Leültünk egymásnak háttal és a kiválasztott 5-5 névből mindketten a Noelt és a Csengét írtuk – mondja a férj. – Amikor megszületett Noel, nagyon boldogok voltunk. Nálunk és a pároméknál is ő a harmadik unoka.


– Bár kicsit sárgának tűnt, de azt mondták az orvosok, nem lesz gond. Egy nyugodt, kiegyensúlyozott babát hoztunk haza, aki végigaludta az éjszakát, állandóan mosolygott, figyelt mindenre – veszi át a szót Timi. – Jött a védőnő, a gyermekorvos is látogatni, mondták, majd a sárgaság elmúlik. Amikor öthetesen egyre nyűgösebb lett, sokat sírdogált, nem tudtuk miért és még sárgább volt, úgy döntöttünk, elvisszük a karcagi kórházba. A laborvizsgálat kimutatta, nagyon nagy baj van, a mája nem funkcionál. Azonnal intézték, hogy fogadjanak bennünket a Semmelweis Egyetem 1. számú csecsemőklinikáján. Még fel sem fogtuk az első sokkot, hogy baj van gyermekünkkel, másnap a klinikán még rosszabb hírt közöltek velünk.

 

– Amikor megvoltak az eredmények, leültettek bennünket, s elmondták, a mája mellett agyhártyagyulladása van a kicsinek. Ez rettentő érzés volt, nagyon megijedtünk – mondja Csaba. – De bátorítottuk egymást Timivel, tudtuk, nem szabad összeomlanunk, hiszen akkor ki fogja Noelt ápolni.


Az orvosok annyit mondtak a szülőknek, nem fertőző, hanem bakteriális agyhártyagyulladása van az öthetes picinek, ami bekerült a véráramba. A gerinccsapolás kimutatta, hogy a fertőzés már fent van az agyba, így azonnal elkezdték a gyógyszeres kezelését, két hétig volt gépeken a pici. A szülőket az orvosok akkor mindenre felkészítették. Az esélyekről azt mondták, az első két napon vagy-vagy, ha a lázat sikerül megfogni, az jó.


Harmadik sokk akkor érte a szülőket, amikor konzíliumot hívtak össze a pici ágyához, majd az orvosok közölték, nincs más megoldás, csak a májátültetés.

 

– Ezt a műtétet azonban ilyen pici csecsemő esetében csak Németországban végzik. Azt mondták, ha itthon maradunk 0%,  ha kimegyünk, 85 százalék a gyógyulási esélye. Ezzel a hírrel jöttünk haza - veszi át a szót Timi. – A családjainkkal is megosztottuk ezt, mi pedig megbeszéltük, mindketten vállaljuk a műtétet. Megvoltak a kivizsgálásaink, a klinika elkezdte intézni a májátültetést. Az OEP-től megkaptuk a levelet, támogatják a németországi műtétet, de a kint tartózkodásunk költségeit, vagy a még felmerülő gyógyszer és egyéb kezelések árát nekünk kell fizetni.

 

Noel hetente több szurit is kap, nagyon hősiesen viseli. Bár betegsége miatt másfél kilóval kevesebb kortársainál, de fejlődésében nincs elmaradva. Miután egyre romlik a mája, az orvosok megsürgették a műtétet, várhatóan 2-3 hét múlva utaznak Németországba. Most barátaik felhívással fordultak a közvéleményhez, segítsenek a szülők kint tartózkodásának költségét előteremteni.

 

– Főnökömtől, Horváth Ferenctől eddig is nagyon sok segítséget kaptunk, hiszen három hónapra elengedett Németországba, többen abban segítettek, hogy számlát nyitottak nekünk a takarékszövetkezetnél. Mindenkinek, aki segíteni próbál rajtunk, hálásak vagyunk - mondja Csabi, aki reméli, egy hónap múlva már jó hírekről számolhat be Noel állapotát illetően.

 

Forrás: www.szoljon.hu

 


 

Aki szeretne hozzájárulni a németországi műtét járulékos költségeinek előteremtéséhez, az megteheti a következő bankszámlaszámon:

 

Fegyvernek és Vidéke Takarékszövetkezet 69300183-10029383

 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26-27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nappalis és estis osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Félévi szóbeli számonkérés – esti tagozat

18.
JAN.

Féléves - osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Nyílt napok a csoportokban

18.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE