TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptista iskolák közötti országos verseny a BIG-ben

2017. 03. 24. 15:05 | HÍREK

Március 22-én, szerdán volt a Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium által szervezett Egészséges Életmód Verseny döntője.


A döntőbe 6 csapat jutott be, melynek elődöntője március 8-án volt online tesztkitöltés formájában. A nap jó hangulatban telt, a kísérő tanárok is jól érezték magukat. A verseny I. helyezettje a „Wonderland” csapat lett, amelynek tagjai BIG-es diákok voltak. A II. helyezett az „Egészséges életmód védői”, a III. helyezett pedig a „2 plusz 2” nevű csapat lett, mindkét csapat az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolából érkezett.

A verseny különböző feladatokat tartalmazott, amelyek mindegyike a csapatok közös gondolkodását, és együttműködését igényelte. A feladatok nem lexikális tudást igényeltek, sokkal inkább kreativitást, problémamegoldó készséget, IKT-eszközök használatának biztos kezelését. A diákok minden területen jól vizsgáztak!

A nap első feladata Kupán Emese dietetikus előadására épült, egy tesztlap kitöltésével. Második feladat a „Gyógybarlang" volt, ahol a szaglásé és a Puzzle kirakásé lett a főszerep. Mindkét esetben gyógy- és fűszernövényeket kellett felismerni, és azok gyógyhatásait összeszedni az internet segítségével. A harmadik feladat bizonyult a legkreatívabbnak, ahol szendvicseket és salátákat kellett készíteni különböző alapanyagok felhasználásával, amit a versenyzők maguk választhattak ki. A negyedik feladat keretében a nap eseményeiről, tapasztalatairól kellett prezentációt készíteni fényképekkel illusztrálva, amelyet 5 percben elő is kellett adni minden csapatnak.

Dr. Szegedi Adrián, az iskola üzemorvosa állapotfelmérést végzett, és a diákoknak személyes tanácsadást adott, hogy milyen változtatásokat kellene bevezetniük ahhoz, hogy egészségüket minél tovább megőrizzék. A nap zárásaként a csapatok és kísérő tanáraik felmehettek iskolánk tetőteraszára, ahonnan beláthatták Pestet és átláthattak Budára is.

Köszönjük a résztvevő csapatoknak, hogy a versenyt komolyan vették és felkészültek rá! A versenyről készült képeket megnézhetitek a következő linken láthatjátok: http://www.bigsuli.hu/galeria/esemenyek/egeszseges-eletmod-verseny-2017

 

Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE