TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptista Óvodák Országos Találkozója

2015. 11. 19. 12:03 | HÍREK

2015.11.10 Nyírbogdányban találkoztak a baptista óvodák óvodapedagógusai. Évek óta hagyomány az óvodában, hogy ebben az időszakban rendezik az „Őszi csoda” kiállítást. Ebben az évben bővült a kör, több óvodánk is bemutatkozott ezen az alkalmon az óvodásainak munkáival. Nagyon színvonalas kiállítás készült az őszi termésekből. Délelőtt megnézhettük az óvodások műsorát. Fergeteges táncot láttunk a helyi óvó nénik bemutatásában, majd a csoportok műsorait láthattuk. A helyi óvodások mellett felléptek a Kótaji Gyöngyszem Óvoda, és az Ibrányi Csicsergő Óvoda kisgyermekei is. A közönség nagy tappal jutalmazta a fellépők előadását.

Délután az óvodapedagógusok szakmai rendezvényére került sor. Ez az alkalom, nagy hiányt igyekezett pótolni. Hiszen ilyen körben még nem találkozhattak egymással az óvodáinkban dolgozó pedagógusok, hogy kicseréljék egymással szakmai tapasztalataikat, megbeszéljék az őket foglalkoztató szakmai kérdéseket. A kölcsönös bemutatkozások után került sor a délelőtti programmal kapcsolatos reflexiókra, visszacsatolásokra. Ezután Ponyokainé Rab Judit a kisújszállási óvodai intézmény vezetője bemutatta a TÁMOP – 5.2.10- 15/1 – 2015- 0001 Korai Gyermekkori program a megfélemlítés megelőzésére pilot projektet, melynek megvalósításában részt vettek.

A projekt célja az óvodáskorú gyermekek között előforduló bántalmazás (angolul: bullying), agresszív magatartásformák megelőzése és  kezelése. A program két nemzetközi programra épít, köztük a dán Free of Bullying programra, melyet Észtországban már több mint 100 óvodába bevezettek.

A TÁMOP pályázat keretében tanulmányút  során  lehetőség volt betekinteni az észtországi Tallinban,  a dán program óvodai megvalósításába, s egyben két észt óvoda mindennapjaiba.

Majd Janóné Rácz Ildikó óvodapedagógus, tanfelügyelő és minősítési szakértő (Kisújszállás) vezetésével került sor a pedagógus életpályamodell rendszerét áttekintő szakmai kerekasztal beszélgetésre Az intézmények előtt álló önértékelési, tanfelügyeleti és minősítési feladatokkal kapcsolatosan sok kérdés és aggodalom fogalmazódott meg a résztvevő kollégákban.  A pedagógiai munka, a gyermekek fejlesztése mellett nagyon sok időráfordítást igényel a kiadott kézikönyvek, útmutatók, és egyéb információk értelmezése, a dokumentációk elkészítése, az ellenőrzések eljárásrend szerinti megszervezése. Ugyanakkor abban egyetértettünk, hogy szükség van az egységes, külső szakmai kontrollra. A felvetődő kérdések mennyisége, az aktív figyelem és érdeklődés azt bizonyította, hogy indokolt a tapasztalatok, az információk megosztása, egymás segítése. Az idő rövidnek bizonyult ahhoz, hogy minden kérdést alaposan megvitassunk, de a folytatás nem lehet kétséges.

 

Megállapodtunk abban, hogy a továbbiakban lehetőséget teremtünk a szakmai eszmecsere folytatására, az együttmunkálkodásra.

Ezen a napon a baptista fenntartású intézmények óvodapedagógusai között kezdetét vehette egyfajta országos szakmai együttműködés. Hiszen ahogy a nyírbogdányi szakmai nap mottója is jelzi: „Együtt lenni jó!”

 

Oros Róza

Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa

Ponyokainé Rab Judit

intézményvezető

Janóné Rácz Ildikó

szakértő

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nyolcadikosok központi írásbeli felvételi vizsgái

23.
JAN.

Egységes írásbeli vizsga a 9.évfolyamra

23.
JAN.

Központi írásbeli felvételi vizsga középiskola

23.
JAN.

Központi írásbeli felvételi (8. évfolyam)

23.
JAN.

Központi írásbeli felvételi vizsgák

23.
JAN.

Általános felvételi eljárás kezdete

23.
JAN.

Központi írásbeli felvételi vizsga

23.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE