TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptisták vették meg a MIOK régi épületét

2017. 11. 09. 18:56 | HÍREK

Szeged - A MIOK tavaly óta üresen álló Rigó utcai épületét a Baptista Szeretetszolgálat vette meg a szegedi önkormányzattól a gimnáziuma számára. Az intézmény előreláthatólag jövő szeptembertől kezdi meg a munkát kibővülve az új helyén.

 

A mosdók, a fűtés, a világítás elfogadható. Az ablakok külső szárnya is hőszigetelő – mutatta Bucskó József igazgató. Fotó: Frank Yvette


A Baptista Szeretetszolgálat vette meg az önkormányzattól a Magyar Iparszövetség Oktatási Központjának (MIOK) tavaly óta üresen álló Rigó utcai épületét. Az IKV 148 millió forintért kínálta az ingatlant, az ingatlankezelőtől kapott információ szerint a baptisták 150 millió forintos ajánlatot tettek a pályázaton. A nemzeti vagyonkezelő lemondó nyilatkozata után a teljes vételárat ki is fizették érte. A 110 éves saroképület helyi védelem alá helyezése folyamatban van, ezt az új tulajdonosnak is figyelembe kell vennie.Menhely állt a Menhely utcában

Az épület Ottovay István tervei alapján készült; 1907 és 1921 között a városi menhely lelt otthonra benne. 1921-től 1937-ig a kolozsvári egyetem áttelepült kór- és gyógytani intézete kapott helyet benne. Legutóbb a MIOK működött a patinás saroktömbben.A szeretetszolgálat a Móra Ferenc Felnőttoktatási Gimnáziumát helyezi el az ingatlanban, amely jelenleg a piarista gimnáziumban bérel termeket és irodákat. Bucskó József igazgatótól megtudtuk, két hete vették át az épületet, és terveik szerint jövő szeptemberben már a Rigó és Menhely utcai sarki tömb kilenc tantermében folytatják a munkát.


"Az intézményvezető elmondta, azért tetszett meg nekik a kétszintes épület, mert a belvároshoz közeli, és tágas udvarral rendelkezik. Emellett stílusa, patinája van, és nagy, 35-36 tanulónak is alkalmas tantermeket használhatnak a csoportszobákon túl."


Nem utolsósorban jó állapotú, az átvizsgálást követően valószínűleg kisebb külső és belső javítás után csak a festésre kell költeniük. Alapterülete a földszinttel és az emelettel együtt 860 négyzetméter, de a száraz pince és a beépíthető tetőtér is nyújt később lehetőségeket. Az összesen 2300 négyzetméteres ingatlan betonos udvarát egyelőre valószínűleg csak parkolásra használják, a másik része parkosított.


Nem a Radnótival vagy az egyetemi gyakorlóval akarják felvenni a versenyt, de nagy terveink vannak – mondta Bucskó József igazgató. Fotó: Frank Yvette"Jelenleg az iskolának 330 tanulója és 17 tanára van az óraadókkal együtt. 2007 óta készítenek fel érettségire, 2012-ben lettek alapítványiból egyházi intézmény, de a vallásosság a felvételnél nem alapfeltétel. Az igazgató elmondta, bővítésben is gondolkodnak; nyolcadik osztályt végzett tanulókat is fogadnának nappali rendszerű képzésükre. Olyan diákokra számítanak, akik ebben az életkorban még nem tudnak dönteni, milyen irányba induljanak tovább."Képzésüket helyi munkáltatókkal és a szakminisztériumokkal egyeztetve az általános tantervű gimnáziumi osztályok mellett szakgimnáziumival is kiegészítenék, informatikai és rendészeti képzés meghonosításával.

Szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat is fogadnának, hiszen a Baptista Szeretetszolgálat országos hálózatának több mint negyven oktatási intézménye szorosan kapcsolódik a felekezet támogatási rendszeréhez. A hálózatot külföldi, elsősorban egyesült államokbeli önkéntesek segítik nyelvoktatással és nyelvi táborokkal. Az intézmények, így a szegedi iskola is együttműködik a szeretetszolgálat segélyakcióiban, többek között a közismert karácsonyi cipősdoboz-kampányban.


Forrás: delmagyar.huESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozó értekezlet esti 10.-12. évfolyam

26.
JAN.

„Téli örömeink az óvodában” címmel kiállítás szervezése

26.
JAN.

Szülői értekezlet 12. évfolyam

26.
JAN.

Beiskolázási szülői értekezlet

26.
JAN.

Félévi osztályozó konferencia

27.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE