TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

BIK siker a vendéglátásszervező-vendéglős szakmában!

2016. 02. 26. 10:41 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

A Budapesti Innovatív Középiskola minden szakon támogatja diákjainak szakmai fejlődését, többek között biztosítva a lehetőséget, hogy különböző versenyeken induljanak a diákok. Ennek köszönhetően a vendéglátásszervező-vendéglős szakon tanuló diákok folyamatosan mérettetik meg magukat a képzési idejük alatt.

 

Ilyen diákunk Horváth Attila, aki jelenleg 14. évfolyamos, és idén fog OKJ-s szakmai vizsgát tenni. Attila a tanulmányai alatt háromszoros aranyérmes, melyből harmadik aranyérmét 2016. február 20-án szombaton szerezte a Tatán megrendezett 14. Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Versenyen. A verseny sajátossága, hogy az iskolák maguk viszik az asztalokat, székeket, azok díszítését is maguk tervezik, és készítik el. Továbbá a felszolgálás eszközeiről és kiegészítőiről is ők gondoskodnak. A menükártyák is a verseny részét képezik. A diákoknak hitelesen kell előadniuk azt, ami a menüsorban szerepel. Mindent szakmai indokokkal kell alátámasztani, mint például, hogy miért a választott italt ajánlja az ételhez. Horváth Attila a halfeldolgozással kapcsolatosan is kapott kérdést, melyre szakszerűen tudott válaszolni, hiszen szabadidejében gyakran horgászik.

 

A folyamatos szép eredmények eléréséhez szükséges volt a tanuló és felkészítő tanára rengeteg munkájára a felkészülés ideje alatt.  S hogy a teríték ilyen szépen sikerült, külön köszönetet mondunk legfőbb segítőnknek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek, és az asztaldíszt képező virágcsokrot készítő partnerünknek!

 

Az asztal témája idén a „Bartók Emlékév” szellemére épült. Nagyon büszkék vagyunk Horváth Attilára, aki idén még egy megmérettetésen részt fog venni, ahol reméljük, ezen túl is helytáll.

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

„56-os megemlékezés”

22.
OKT.

Őszi szünet előtti utolsó tanítási nap

22.
OKT.

Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról és a reformáció napjáról

22.
OKT.

Október 23- megemlékezés

22.
OKT.

1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának emléknapja

22.
OKT.

Őszi szünet előtti utolsó tanítási nap

22.
OKT.

Megemlékezés (október 23.) (osztálykeretben)

22.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE