TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Dupla versenysiker a Lónyayban

2017. 05. 30. 14:15 | HÍREK

Május 26-27-én a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola Cool-team elnevezésű csapata két országos versenyen vett részt. Az Országos Fogyasztóvédelmi Suli bajnokságon I. helyezést ért el. 

A Tegyünk több tudást a tarisznyánkba címmel rendezett versenyen is eredményesen szerepelt a csapat. A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő iskola Cool - teamjének tagjai: Zákány Tamara, Bakró Annamária, Zsigó Levente 11. A osztályos tanulók, felkészítőjük Szászi Dóra tanárnő.

Februárban kaptuk a felhívást, hogy a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület ismét meghirdette az Országos Fogyasztóvédelmi Suli bajnokságot. A megmérettetésre háromfős csoportokat vártak a középiskolás korosztályból. Február 1. és május 4. között három online fordulót szerveztek. Május 17-én kaptuk a hírt, hogy csapatunk meghívást kapott a záró rendezvényre. A csapat maximális pontszámot ért el az online fordulók során, 83 csapat közül az első 7 képviselhette iskoláját a budapesti megmértetésen, amit május 26-án rendeztek. A verseny feladatai során a jótállás, szavatosság, online vásárlás, termékbemutatók, pénzügyek és fogyasztóvédelmi hatóságok témakörökben megszerzett ismereteikről és kompetenciáikról adhattak számot diákjaink. Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a csapat I. helyezést ért el, ezzel öregbítve iskolánk hírnevét, és a fogyasztóvédelem területén elért eddigi eredményeinket.

A nap zárásaként városnézésen és dunai hajózáson vettünk részt, majd a finom vacsora és a szállás elfoglalása után taktikai megbeszélést tartottunk a másnapi vetélkedővel kapcsolatban.

Az Útravaló Programiroda idei újítása, hogy már versenyt is kínál a tehetséges útravalós tanulók számára Tegyünk több tudást a tarisznyánkba címmel! A februárban meghirdetett verseny két online fordulóból állt, háromfős csapatok jelentkezhettek. A két feladatsor témája egészségnevelés és pályaorientáció volt. A feladatok inkább gyakorlati jellegűek voltak, kutatómunkára ösztönözték a tanulókat és arra, hogy az internetes forrásokat kellő kritikával kezeljék. A verseny döntőjét május 27-én rendezték Budapesten. Mindkét korcsoportból 20-20 csapatot hívtak meg. A döntős csapatoknak egy csomagolópapírra kivitelezett, pályaorientációhoz kapcsolódó gondolattérképet is el kellett készítenie. A feladatok a szokványostól eltérőek voltak, kreativitást, logikus és divergens gondolkozást igényeltek.

Sajnos ezen a vetélkedőn a csapat nem ért el dobogós helyezést, de úgy gondoljuk, olyan ismeretekkel gazdagodtak, amelyeket a mindennapi életük során hasznosíthatnak és az iskolai oktatás során kicsit háttérbe szorulnak. Valóban került tudás a kis „tarisznyákba”. 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pályaválasztási szülői értekezlet.

20.
NOV.

Ifjú zenebarátok világnapja: Filharmónia Ifjúsági Hangversenyek 2. bérleti előadás

20.
NOV.

Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírás versen iskolai forduló

20.
NOV.

Megoldjuk értekezlet

21.
NOV.

Pályaválasztási szülői értekezlet

21.
NOV.

SzMK ülés

21.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE