TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Ejtőernyős honvédelmi járőrversenyen szerepeltünk

2019. 12. 12. 15:30 | HÍREK

 Immár második alkalommal rendezték meg Hajdúsámsonban a vitéz Bakó István Ejtőernyős Honvédel­mi Járőrversenyt, amelynek főszervezője a II. Rákóczi Fe­renc Általános Iskola, Gimná­zium és AMI volt. A versenyt támogatta és közreműködött: Hajdúsámson Város Önkor­mányzata, az Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége, a debre­ceni MH5. Bocskai Dandár, a debreceni MH 24. Bornemiszsza Gergely Felderítő Ezred.

Példamutatás a hazaszeretetre

- A megmérettetés méltó emléket kíván állítani a te­lepülés szülöttének, vitéz Bakó István ejtőernyősnek, aki a második világháború­ban hősiesen helytállt a haza

védelmében. A verseny a fia­taloknak példamutatás a ha­zaszeretetre, kitartásra, hősi­ességre, illetve ezzel is mintát szeretnénk adni a honvédel­mi ismereteken keresztül a katonai pálya szépségéről. Nem titkolt szándékunk a ka­tonai, ejtőernyős utánpótlás feltérképezése, annak biz­tosítása - árulta el Jakubecz Sándor igazgatóhelyettes, a rendezvény szervezésének oszlopos tagja.

A próbatételen kilenc csapat vett részt, öt iskola képvisele­tében. Debrecenből a Diószegi Sámuel Középiskola, a Gönczi Pál Általános Iskola, Hajdú- hadházról a Rónai Tivadar Ál­
talános Iskola, Derecskéről az I. Rákóczi György Középiskola rendvédelmi tagozata, Hajdú- sámsonból a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. A győztes csa­patok ezzel lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a Szolnokon, az MH 86. Helikop­terbázison megrendezendő ej­tőernyős öttusaversenyen.

Három korcsoportban

A nemes küzdelemben há­rom korcsoportban történt eredményhirdetés:  5-6. osztályban a hadházi, 7-8. osztályban a hajdúsámso­niak, a középiskolai korosz­tályban a derecskéi csapat vihette haza a vándorkupát.

A versenyben résztvevő csapatok tagjai a rossz idő­járási körülmények mellett is helyt álltak, teljesítették az akadálypályát, melynek része volt a lövészet és a tájfutás is.

DANDÉ MELINDA

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Adventi kézműves foglalkozás

27.
NOV.

Cipősdoboz akcióban részvétel

27.
NOV.

I. gyertyagyújtás az óvodában

27.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE