TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Gyermekszínjátszók Szarvas Józsefnél

2018. 07. 19. 12:35 | HÍREK

A Nemzeti Színház színművészének, Szarvas Józsefnek a vendégszeretetét élvezhették a seregélyesi színjáték tanszakos diákok.


Szarvas József meghívására a Vas megyei Viszákon tölthettek el egy csodálatos, élményekkel teli hetet a Seregélyesi Baptista Általános Iskola diákjai. A színjátszó tábort Gál Tamás színész, rendező és Laboda Róbert tanár, költő szakmai vezetésével rendezték meg: a diákok két Mátyás királyhoz kapcsolódó modern, aktualitásokkal tűzdelt  színdarabot alkottak a rendezőkkel.  Szarvas József a próbákra be-bepillantva, mecénásként figyelte a folyamatot és készítette fotóit.

A kemény munka, a szöveg és ének tanulása mellett jutott idő a táborban kikapcsolódásra is: a Kaszás Attila Pajtaszínházba látogatott a Kiskalász együttes, amely muzsikájával szórakoztatta a táborlakókat, akik részt vehettek Szarvas József önéletrajzi könyvének bemutatóján is. A színművész életútjának megrendítő és humoros pillanatait szellemes előadásban hallhatták a szerzőtől. A diákok megtanulhattak langallót nyújtani, kemencében sütni, de az is megtörtént, hogy a házigazda saját készítésű vacsorával lepte meg őket. Minden táborlakó dicsérte „Jóska bácsi” főztjét, aki bizonyította, hogy nemcsak a színpadon, de a gyerekek szálláshelyéül szolgáló jurta mellett felállított üstnél is tud alkotni. A tábor zárásaként a diákok bemutatták munkájukat: két varázslatos előadás született a nézők és Szarvas József örömére.

 

 

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE