TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

HANG-SZÍN-TÉR kreatív művészeti tábor

2019. 07. 03. 14:08 | HÍREK

A pécsi Széchenyi István Gimnázium szervezésében 2019. június 25-27. között rendeztük meg az első Hang-Szín-Tér kreatív tábort a Dombay-tó partján. A festői környezetben csaknem 40 tanuló és három pedagógus vett részt az intenzív alkotótábori munkában. Külön öröm volt számunkra, hogy olyan tanulók is csatlakoztak hozzánk, akik a tábor megkezdése előtt iratkoztak be iskolánkba a 9. évfolyamra.

A résztvevő diákok intézményünk valamennyi tagozatát képviselték. Az egész tábort átjárta az alkotás iránti szeretet, a közös munka öröme és a családias hangulat.

A táborban három művészeti ág képviseltette magát. A festőművészet, a kórusművészet és a színjátszás eszköztárát próbáltuk bemutatni a diákjainknak.

A nem egész három nap alatt számtalan élményt éltek át a tanulók. A projektmunkán kívül szabadidős foglalkozások is voltak, melyek biztosították a megfelelő egyensúlyt a komoly munka és a szabad elfoglaltságok között.

Az első napon a színjátszók munkáját három végzős tanulónk (Kupecz Viktória, Dienes Gábor és Kelemen Róbert) is segítette, akik az idei tanévben országos első helyezést értek el a Krimit Tud elnevezésű versenyen. Zsebszöveg szituációkat mutattak be, majd a stafétát átadva a színjátszó diákok is szerepeltek. A végzős tanulók értékelték a bemutatókat.

Ezen az estén, meglepetésként, fellépett iskolánk egyik volt tanítványa – Hanzli Fanni -, aki saját zenekarával látogatott el a táborba és adott hangulatos koncertet a táborozóknak.

A második napon már délelőtt és délután is voltak foglalkozások. Talán ez volt a legnehezebb nap. Ezen a napon látogatott el a táborba a képzőművész szekcióhoz Ferling Szonja, aki hasznos tanácsaival és közös munkával tette emlékezetessé képzőművészeink foglalkozását.

Az este folyamán tábortüzet tartottunk, ami elengedhetetlen feltétele egy nyári tábornak. Ehhez a programunkhoz csatlakozott Gulyás János, iskolánk lelkésze és tanára. Az este hangulatos, meghitt beszélgetéssel telt, közben a mályvacukor sütésének rejtelmeire is fény derült.

Az utolsó napon a délelőtti foglalkozáson már minden művészeti terület az ebéd utáni bemutatóra készült. Ezen a bemutatón mindenkinek lehetősége nyílt megmutatni, hogy tehetsége hogyan tudott kibontakozni ebben az inspiráló környezetben. A bemutatót közös kép készítésével zártuk, amelyen hosszas előkészületek után, végül mindenki szerepelt.

Csodálatos három napot töltöttünk együtt diákjainkkal és reméljük, hogy ennek a tábornak jövőre is lesz folytatása.

Néhány vélemény a diákoktól:

Mit jelentett a tábor számomra?

-        tanulást, szórakozást, kikapcsolódást

-        csapattréninget

-        egy jó nyári kalandot

-        még jobban megismerni a másikat

-        fullos 3 nap volt, jövőre egy hetes legyen!

-        jó volt a közösség, sok embert megismertem

-        egy lelki és testi feltöltődést

-        kikapcsolódást, felfrissülést és remek élményeket

 

Végül szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek (kollégák, iskolavezetés, gazdasági vezetés), akinek a segítségével lehetővé vált, hogy ez a tábor létrejöhessen.

 

Pécs, 2019. július 2.                           Kovács Krisztina, Wéber-Simon Krisztina, Erdős Géza

                                                                                                                     

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pót írásbeli felvételi vizsga a 9.évfolyamra

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák

28.
JAN.

Helyi helyesírási verseny 3-4. évfolyamon.

28.
JAN.

Központi írsábeli pótfelvételi vizsga

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 9. évfolyamra

28.
JAN.

Szülői értekezletek a csoportokban

28.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE