TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

I. Országos Zenetörténeti Verseny Kisújszálláson

2017. 05. 29. 12:41 | HÍREK

Április 11-én rendezték meg a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő iskolák I. Országos Zenetörténeti Versenyét, melyen négy csapat vetélkedett egymással. 

Ez egy új kezdeményezés a baptista iskolák országos versenyei között. Célunk az volt, hogy a zenét tanuló gyerekek általános zenei műveltsége bővüljön és legyen lehetőségük tudásukat e  területen is összemérni. A hangszeres játék mellett fontos, hogy a növendékek az általuk tanult darabokat el tudják helyezni a megfelelő zenei korban úgy, hogy az adott kor zenetörténeti, művészeti jellemzőit is ismerjék, felismerjék. A versenyzőket felkészítő és kísérő pedagógusok lelkesen szurkoltak a gyerekeknek.

A résztvevő iskolák között köszönthettük a budapesti Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskolát, a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, valamint a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskolát. A versenyfeladatok megoldását szakmai zsűri értékelte: Bögös Gabriella Hanna, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatója, Mesterné Vadas Zsuzsa, a törökszentmiklósi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanára, valamint a zsűri elnöke Cs. Nagy Zoltán, a Móricz Zsigmond Református Kollégium ének-zene tanára.

A vetélkedőt közös énekléssel kezdtük, amelybe a pedagógusok és a zsűri is bekapcsolódott.
A nap folyamán különböző jellegű feladatokat oldottak meg a versenyzők, mint például partitúraolvasás, dallamturmix, villámkérdések zeneszerzőkről, zenefelismerés, puzzle, valamint „Klasszikus zene szeretlek” memóriajáték. Az improvizációs feladatban a gyerekek Beethoven Örömódáját dolgozták fel, melyet saját hangszereiken adtak elő.

A felszabadult hangulatú versengés mellett baráti kapcsolatokat erősítő, szeretetteljes napot töltöttünk együtt.

Széplaki Edit igazgató


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Bemutató órák az alsó tagozaton

19.
NOV.

Pályaválasztási szülői értekezlet

19.
NOV.

Hét elejei igehirdetés ( minden hétfői napon)

19.
NOV.

Pályaorientációs nap: Szakmák udvara + nyílt nap

19.
NOV.

Nyílt nap a leendő 1. osztályosok szüleinek

19.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE