TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

II. Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny

2013. 12. 13. 21:31 | HÍREK

Az Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny a tavalyi sikeres kezdet után megtette a második lépést a hagyományteremtés felé 2013. december 7-én. A rendezvénnyel nemcsak a szakiskolákban tanuló diákok vizsgára való eredményes felkészülését szeretnénk segíteni, hiszen vannak felnőtt kategóriában induló versenyzők is, hanem az érdeklődő közönségnek szeretnénk olyan gasztronómiai élményt és ötleteket nyújtani, amelyeket a mindennapokban felhasználhatnak; legyen az egy ízlésesen terített asztal, melyhez szívesen ülünk oda, egy finom étel vagy egy újragondolt süteményvariáció. 

A versenyre összesen 75 fő jelentkezett, s a tavalyi évhez viszonyítva ez 25 %-os növekedést jelentett. A beérkezett nevezések mintegy 90 %-a tanuló kategóriában történt. 
Az Illéssy Gasztro Kupára olyan szakemberek vállaltak a zsűriben való szerepet (díjazás nélkül, a szakmaszeretettől és a képzés iránti felelősségtől vezérelve), akik a hazai és a nemzetközi gasztronómiában ismert és elismert személyek. 
Szakács zsűri: Boros László: Venesz-díjas mesterszakács, a gasztronómia követe, aki Debrecenből érkezett hozzánk. Kőrössy Kálmán: Venesz-díjas mesterszakács, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota konyhafőnöke, számos nemzetközi verseny elismert szereplője. 
Cukrász zsűri: Erdős Hanna: háromszoros olimpiai bajnok és egyszeres világbajnok mestercukrász Tiszaföldvárról. Balogh Attila: mestercukrász, a szolnoki Édes Titok cukrászda tulajdonosa. 
Pincér zsűri: Gaál Zoltán: mesterfelszolgáló, a szolnoki Pikoló Vendéglátó Kft. ügyvezetője, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja. Horváth Ferenc: mesterfelszolgáló, mesterszakács, a kisújszállási Horváth-kert vendéglő tulajdonosa.

A rendezvény ideje alatt, amíg a zsűri értékelte a munkákat, különböző programokkal vártuk a hozzánk érkező iskolák képviselőit, illetve a városból és a környező településekről érkező látogatókat. A kiállított gasztronómiai kézműves remekek mellett, kakaófestés-bemutatót tartottak a Nagykanizsáról érkező diákok, de megcsodálhattuk Patkó Károly zöldségszobrász bemutatóját is. A kisgyerekekhez, nagygyerekekhez, versenyzőkhöz, tanárokhoz pedig megérkezett a Mikulás. Szintén nagy érdeklődés kísérte a szakácstanulók élőmunkáját is, melynek megtekintését úgy oldottuk meg, hogy erre a napra a tanétteremből mozit készítettünk. Az érdeklődők projektoron tudták nyomon követni a konyhában folyó munkálatokat. 

A II. Illéssy Gasztro Kupa illéssys versenyzői és eredményei: 
- Gasztro Ki Mit Tud szakácstanuló: 
        • Nagy Norbert: aranyérem (felkészítője: Rózsa Imre, 
         az Essen Kft. – Karcag oktatója) 
        • Kovács Katalin: bronzérem 
        • Nánási Petra: bronzérem 
        • Balogh Fanni, Boros Krisztián, Farkas Roland, Ulveczki Zoltán 
        és Varga Alexander szép teljesítményét a zsűri diplomával jutalmazta.
 
A szakácstanulók felkészítői: Vasas Mónika tanárnő, Hajdu-Ráfis Tamás és Horváth Ferenc tanár urak voltak. 

- Pincértanuló kategória csapatban: 
        • Szatmári Anita és Farkas Tamás: aranyérem 
        • Örsi Adrienn és Kányási Norbert: bronzérem 
A pincértanulók felkészítői: Hajdu-Ráfis Tamás, Horváth Ferenc és Tóth László tanár urak. 

- Szakácstanuló kategória csapatban: 
        • Szabó Nikolett és Litkei Brigitta: bronzérem 
A szakácstanulók felkészítője: Vasas Mónika tanárnő 

- Felnőtt cukrász artisztika kategóriában: 
        • Tóth László: diploma 
Az Illéssy Gasztro Kupa lebonyolításához számos cégtől kaptunk kisebb-nagyobb segítséget; ezúton is köszönjük támogatásukat! Andoza Kft. – Budapest; Baromfiudvar 2002 Kft. – Debrecen; Baptista Szeretetszolgálat; Baráth Pékség; Demeter Jánosné – az Illéssy Alapítvány kuratóriumának elnöke, települési képviselő; Écsy Kft. – Budapest; Erdős Hanna – olimpiai és világbajnok mestercukrász; Horváth Kert Vendéglő – Horváth Ferenc; Illéssy Alapítvány; Indián Rizs Kft.; Kumánia Gyógyfürdő Kft.; Kisújszállás Város Önkormányzata; Szalay Könyvkereskedés Kft.; Nagykun Rizs Kft.; Szabó Műszaki Kereskedés; Matusz-Vad Kft. - Győr; Hunnia Kristály Kft. – Debrecen; Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Nagykun Hús Kft. – Kunhegyes, Sas János. 

Összegezve:egy jól megszervezett és kivitelezett program volt: iskolánk, fenntartónk és városunk jó hírét vitte az országban. A versenyzőktől, a szakoktatóktól és a zsűritől csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A legjobb zárómondat következik: JÖVŐRE FOLYTATJUK! 

                                                                                  Tóth László szervező-tanár 

Utóirat: Számomra a tanév egyik legkedvesebb eseménye, de mindenképpen legértékesebb versenye ez az országos rendezvény. Együtt készül a dolgozói közösség, s ezzel csapatépítő funkciót is betölt a vetélkedő, jól látható és érezhető örömet szerzünk a látogatóknak, elsősorban a kisújszállási polgároknak, a versengő iskolák kollégái csodálják a szervezettségünket, tanulóink pedig éjszakákba nyúló felkészülésükkel győznek meg arról bennünket, hogy miattuk érdemes! Az eredményesség? Keveset számít, mindannyian győztünk! ( de azért jönnek az érmek!) 

...

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE