TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

II. Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny

2013. 12. 13. 21:31 | HÍREK

Az Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny a tavalyi sikeres kezdet után megtette a második lépést a hagyományteremtés felé 2013. december 7-én. A rendezvénnyel nemcsak a szakiskolákban tanuló diákok vizsgára való eredményes felkészülését szeretnénk segíteni, hiszen vannak felnőtt kategóriában induló versenyzők is, hanem az érdeklődő közönségnek szeretnénk olyan gasztronómiai élményt és ötleteket nyújtani, amelyeket a mindennapokban felhasználhatnak; legyen az egy ízlésesen terített asztal, melyhez szívesen ülünk oda, egy finom étel vagy egy újragondolt süteményvariáció. 

A versenyre összesen 75 fő jelentkezett, s a tavalyi évhez viszonyítva ez 25 %-os növekedést jelentett. A beérkezett nevezések mintegy 90 %-a tanuló kategóriában történt. 
Az Illéssy Gasztro Kupára olyan szakemberek vállaltak a zsűriben való szerepet (díjazás nélkül, a szakmaszeretettől és a képzés iránti felelősségtől vezérelve), akik a hazai és a nemzetközi gasztronómiában ismert és elismert személyek. 
Szakács zsűri: Boros László: Venesz-díjas mesterszakács, a gasztronómia követe, aki Debrecenből érkezett hozzánk. Kőrössy Kálmán: Venesz-díjas mesterszakács, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota konyhafőnöke, számos nemzetközi verseny elismert szereplője. 
Cukrász zsűri: Erdős Hanna: háromszoros olimpiai bajnok és egyszeres világbajnok mestercukrász Tiszaföldvárról. Balogh Attila: mestercukrász, a szolnoki Édes Titok cukrászda tulajdonosa. 
Pincér zsűri: Gaál Zoltán: mesterfelszolgáló, a szolnoki Pikoló Vendéglátó Kft. ügyvezetője, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja. Horváth Ferenc: mesterfelszolgáló, mesterszakács, a kisújszállási Horváth-kert vendéglő tulajdonosa.

A rendezvény ideje alatt, amíg a zsűri értékelte a munkákat, különböző programokkal vártuk a hozzánk érkező iskolák képviselőit, illetve a városból és a környező településekről érkező látogatókat. A kiállított gasztronómiai kézműves remekek mellett, kakaófestés-bemutatót tartottak a Nagykanizsáról érkező diákok, de megcsodálhattuk Patkó Károly zöldségszobrász bemutatóját is. A kisgyerekekhez, nagygyerekekhez, versenyzőkhöz, tanárokhoz pedig megérkezett a Mikulás. Szintén nagy érdeklődés kísérte a szakácstanulók élőmunkáját is, melynek megtekintését úgy oldottuk meg, hogy erre a napra a tanétteremből mozit készítettünk. Az érdeklődők projektoron tudták nyomon követni a konyhában folyó munkálatokat. 

A II. Illéssy Gasztro Kupa illéssys versenyzői és eredményei: 
- Gasztro Ki Mit Tud szakácstanuló: 
        • Nagy Norbert: aranyérem (felkészítője: Rózsa Imre, 
         az Essen Kft. – Karcag oktatója) 
        • Kovács Katalin: bronzérem 
        • Nánási Petra: bronzérem 
        • Balogh Fanni, Boros Krisztián, Farkas Roland, Ulveczki Zoltán 
        és Varga Alexander szép teljesítményét a zsűri diplomával jutalmazta.
 
A szakácstanulók felkészítői: Vasas Mónika tanárnő, Hajdu-Ráfis Tamás és Horváth Ferenc tanár urak voltak. 

- Pincértanuló kategória csapatban: 
        • Szatmári Anita és Farkas Tamás: aranyérem 
        • Örsi Adrienn és Kányási Norbert: bronzérem 
A pincértanulók felkészítői: Hajdu-Ráfis Tamás, Horváth Ferenc és Tóth László tanár urak. 

- Szakácstanuló kategória csapatban: 
        • Szabó Nikolett és Litkei Brigitta: bronzérem 
A szakácstanulók felkészítője: Vasas Mónika tanárnő 

- Felnőtt cukrász artisztika kategóriában: 
        • Tóth László: diploma 
Az Illéssy Gasztro Kupa lebonyolításához számos cégtől kaptunk kisebb-nagyobb segítséget; ezúton is köszönjük támogatásukat! Andoza Kft. – Budapest; Baromfiudvar 2002 Kft. – Debrecen; Baptista Szeretetszolgálat; Baráth Pékség; Demeter Jánosné – az Illéssy Alapítvány kuratóriumának elnöke, települési képviselő; Écsy Kft. – Budapest; Erdős Hanna – olimpiai és világbajnok mestercukrász; Horváth Kert Vendéglő – Horváth Ferenc; Illéssy Alapítvány; Indián Rizs Kft.; Kumánia Gyógyfürdő Kft.; Kisújszállás Város Önkormányzata; Szalay Könyvkereskedés Kft.; Nagykun Rizs Kft.; Szabó Műszaki Kereskedés; Matusz-Vad Kft. - Győr; Hunnia Kristály Kft. – Debrecen; Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Nagykun Hús Kft. – Kunhegyes, Sas János. 

Összegezve:egy jól megszervezett és kivitelezett program volt: iskolánk, fenntartónk és városunk jó hírét vitte az országban. A versenyzőktől, a szakoktatóktól és a zsűritől csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A legjobb zárómondat következik: JÖVŐRE FOLYTATJUK! 

                                                                                  Tóth László szervező-tanár 

Utóirat: Számomra a tanév egyik legkedvesebb eseménye, de mindenképpen legértékesebb versenye ez az országos rendezvény. Együtt készül a dolgozói közösség, s ezzel csapatépítő funkciót is betölt a vetélkedő, jól látható és érezhető örömet szerzünk a látogatóknak, elsősorban a kisújszállási polgároknak, a versengő iskolák kollégái csodálják a szervezettségünket, tanulóink pedig éjszakákba nyúló felkészülésükkel győznek meg arról bennünket, hogy miattuk érdemes! Az eredményesség? Keveset számít, mindannyian győztünk! ( de azért jönnek az érmek!) 

...

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pályaorientációs nap

25.
JAN.

Osztályozó értekezlet nappali 9.-12. évfolyam, osztályértekezletek

25.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet

25.
JAN.

Osztályozó értkezlet, rövidített órák

25.
JAN.

Rövidített órák

25.
JAN.

Osztályozó konferenciák

25.
JAN.

Féléves csoportos szülői értekezletek

25.
JAN.

Háromhetes projekt (Kisfarsang)

25.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE