TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

III. Országos Bibliaismereti Verseny

2018. 03. 26. 17:39 | HÍREK

Az István Király Baptista Általános Iskolában idén 3. alkalommal került megrendezésre a húsvéti készülődés közepette az Országos Bibliaismereti Verseny. A kétfordulós levelezős megmérettetés után 14 település 59 csapata mérte össze tudását, ahová csakis a legjobbak kerülhettek be.

 

A verseny nem titkolt célja az volt, hogy rávegyük a mai fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, hogy ehhez az egyik legjárhatóbb út, hogy különféle feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Böjte Csaba gondolatai megfogalmazzák törekvéseink lényegét :

„Olvass, tanulj, csodálkozz rá a környezetedre, ne vessz el a mindennapok parttalan csevegésében, önnön léted fenntartásának szolgálatában! Szeretettel biztatlak, nézz körül, mert bármerre nézel is, ismeretlen csodákhoz vezető ösvények nyílnak meg előtted!”

A diákoknak, mint minden évben, most is változatos, érdekes, kompetencia alapú, életkoruknak megfelelő feladatokat kellett megoldaniuk, melyekhez kreativitásra, logikus gondolkodásra egyaránt szükségük volt. A közel 250 versenyzőnek nem csupán elméleti tudásáról kellett számot adnia. A szervezők a feladatok összeállítása során nagy hangsúlyt fektettek a szép, kifejező beszédre, szövegalkotásra. Munkájukat a modern technika eszközei is segítették. A versenyzők felkészültsége példaértékű volt, mely a felkészítő hitoktatók lelkiismeretes munkáját dicséri.

Az eredményhirdetésig a vendégeknek lehetőségük nyílt megtekinteni a „Húsvét, örök legenda, drága zálog” mottójú rajzpályázatunkra érkezett alkotásokat, melynek témája a virágvasárnap volt. A legjobbnak ítélt pályaművekből kiállítást rendeztünk be, mely iskolánk legékesebb díszéül szolgált. Hagyományainkhoz híven a versenyző gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Reméljük, hogy a vidám, ötletes könyvjelzők és szívecskék hasznosak is lesznek, s a diákok kedvenc könyveinek ékeként őrzik versenyünk emlékét. 

A záró ünnepségen egy dramatizált történetet adtak elő 6.-os diákjaink és pedagógusaink, melynek címe: Márton, a foltozóvarga. A tanár-diák együttműködésen alapuló bibliai történet hűen tükrözte iskolánk szemléletét, miszerint a „Baptista iskola több mint iskola.” A színdarab mondanivalója, hogy minden emberi élet értékes, bár nehézségekkel teli. Ennek az üzenetnek a lényege eljutott a jelenlévők szívéig.

Köszönjük a rendezvényen résztvevőknek, hogy jelenlétükkel emelték a verseny színvonalát.

 

az István Király Baptista Általános Iskola nevében

                                                                                    Ruskáné Fintor Mária

                                                                                        igazgató

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Az első félév vége

22.
JAN.

Első félév vége

22.
JAN.

Féléves jegyek lezárása, félévi osztályozó konferencia

22.
JAN.

Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

22.
JAN.

Az első félév utolsó tanítási napja, a tanulók lezárása

22.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE