TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Ismét győztek a robotikások, várja őket a világ- és az Európa-bajnokság!

2020. 02. 21. 19:09 | HÍREK

Abán Csaba felkészítése után a baptista robotikások ismét remekeltek ma a Magyar Ifjúsági Robot Kupán: a versenyt ezúttal is a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban rendezték.

Egymás után immár kilencedik alkalommal lettek országos bajnokok a minősítő kihíváson, ahol feltételezett katasztrófahelyzetek feladatai várták a fiatalokat. Ezekkel a győzelmekkel (öt robotunk közül egyet sem előztek meg ma) már biztos, hogy a baptista robotikás csapatok ott lehetnek majd májusban a portugáliai Európa-bajnokságon és júniusban a franciaországi világbajnokságon. Akik az újabb világversenyeken való indulás lehetőségét kivívták: ifjabb Abán Csaba, Parilla Anna, Váradi Sarolta, Szabó Alexa, Kramarik Gergely és Bander Ferenc. Az eseményről - amelyen ott volt dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke is - tudósítást készített a Euronews hírtelevízió. Gratulálunk!     

 

Abán Csaba az alábbiakban foglalta össze a történteket:

„Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2020 Budapest nemzeti minősítő verseny

2020. február 21-én a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban került megrendezésre a 14 éves hagyománnyal rendelkező Magyar Ifjúsági Robot Kupa Rescue kategóriáinak nemzeti minősítő versenye. A bajnokcsapatok jogot szerezhettek, hogy Magyarországot képviseljék az European RoboCup Junior 2020 (Portugália) Európa-bajnokságon, és a RoboCup Junior 2020 (Franciaország) világbajnokságon.

A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata három kategóriában öt robottal nevezett a megmérettetésre.

A haladó szintű Rescue Maze ligában a 2016-ban (U14) világbajnok ezüstérmes, 2018-ban (U19) világbajnok bronz, Európa-bajnok ezüstérmes, Rescue haladó kategóriákban ötszörös minősített magyar bajnok tagokkal versenyző 2_Bit csapatunk ifj. Abán Csaba, Parilla Anna összeállításban indult.

A versenykategóriát jellemzi az általánosan magasabb technológiai szint, valamint az U19-es korosztály felső határához közelítő mezőny. A folyamatosan megújuló szabályok alapján a robotok akadályokkal nehezített, előre ismeretlen labirintusban, autonóm módon, kizárólag szerkezetükre és programozásukra hagyatkozva, katasztrófa-szimulációs helyzetekben teljesítenek feladatokat. A megoldás során az akadályok leküzdése mellett a robotnak képesnek kell lennie a hőmérsékletükkel, vagy számítógépes látással azonosítható áldozatok felkutatására, mentésére.

Csapatunk magabiztos teljesítménnyel, elakadás nélkül hajtotta végre a feladatokat, és szerezte meg újabb bajnoki címét, mellyel kvalifikálta magát az RCJ2020 világ, és EURCJ2020 Európa-bajnokságra.

Az European RoboCup Junior 2018-tól az Entry kategóriákban kínál lehetőséget a RCJ szabályaiban rögzített minimális életkort el nem érő, vagy a világverseny technológiai színvonalához viszonyítva még rutintalanabbnak számító 10-19 éves versenyzőknek. A feladatok a világverseny szabályzatain alapulnak, és könnyítéseket tartalmaznak.

A Baptista Szeretetszolgálat fiatal, 10-13 éves robotikásokból álló Entry csapatai az EURCJ2019 Európa-bajnokságon Rescue Line Entry kategóriában 5. helyezett Váradi Sarolta, Rescue Maze Entry kategóriában 3. helyezett Kramarik Gergely tapasztaltabb versenyzőkkel, és Szabó Alexa, Bander Ferenc első minősítő versenyükön részt vevő, korosztályokban kiemelkedő tehetségekkel indultak.

Mindkét Entry csapatunk minden futamát az elérhető maximális pontszámokkal teljesítette, az első két helyen a baptista csapatok közötti sorrendet a végrehajtáshoz felhasznált idő határozta meg.

Teljesítményükkel robotika csapatunk legfiatalabb versenyzői kvalifikálták magukat az EURCJ2020 Európa-bajnokságra.

A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata az elmúlt 9 egymást követő évben a mai sikerekkel együtt összesen 16 világ, vagy Európa-bajnokságra minősítő magyar bajnoki címet szerzett a Rescue robotok versenyében. Magyarországot a nemzetközi élmezőnyben képviselve a folyamatosan előkelő eredmények közül kiemelkedik a négy világbajnoki, és két Európa-bajnoki dobogós helyezésük.

Versenyző tanulóink, és iskoláik:

Ifj. Abán Csaba, Parilla Anna,
(Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium, Budapest).

Kramarik Gergely, Váradi Sarolta,
(Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola, Budapest).

Bander Ferenc, Szabó Alexa,
(Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolája, Törökszentmiklós)

A csapatok felkészítője Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet robotika tanára."

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzeti összetartozás napja

04.
JÚN.

Nemzeti Összetartozás Napja

04.
JÚN.

Nemzeti Összetartozás Napja

04.
JÚN.

Nemzeti összetartozás napja

04.
JÚN.

A Nemzeti Összetartozás Napja

04.
JÚN.

Megemlékezés a nemzeti összetartozás napjáról

04.
JÚN.

Felsős osztálykirándulás

04.
JÚN.

Nemzeti összetartozás napja

04.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE