TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Jó gyakorlatok bemutatása a nyírbogdányi baptista óvodában és iskolában

2020. 02. 10. 14:02 | HÍREK

A Baptista Tehetségsegítő Tanács és a Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda, Általános Iskola és AMI, Akkreditált Kiváló Tehetségpont 2020. február 6-án szakmai napot rendezett a baptista óvodák és iskolák tehetségpontjainak. Figyelemre méltó volt a nagyfokú érdeklődés a rendezvény iránt, mivel számottevő intézményből jöttek el hozzánk. Vendégeink érkeztek Téglás, Kisújszállás, Tiszaroff, Sárosd, Nagyhalász, Kótaj, Ibrány, Törökszentmiklós iskoláiból, óvodáiból.

A rendezvény 10 órakor kezdődött óvodánkban. Az egész napos programot Szilágyiné Sinka Zsuzsanna intézményvezető nyitotta meg. Köszöntőt mondott Lisovszki Tamás, községünk polgármestere és Oros Róza a Baptista Tehetségsegítő Tanács elnöke. Ezután Egri Nyári Barnabás iskolalelkész megáldotta a szakmai napot. A fenntartó képviseletében megtisztelte jelenlétével intézményünket Bárányné Zsámba Márta, a Dunáninneni Területi Igazgatóság Oktatási referense.

Három tehetséggondozó műhelyünk jó gyakorlataival ismerkedhettek meg vendégeink a délelőtt folyamán. Ezen belül, pedagógusaink milyen pedagógiai eszközökkel támogatják a kiemelkedő képességű gyermekeket annak érdekében, hogy képességeik minél jobban ki tudjanak teljesedni.

A bemutatott témák ezek voltak:

-        Komplex fejlesztő pedagógia népi játékkal, néptánccal (prezentáció + gyakorlat)

Előadó: Molnár Julianna óvodapedagógus

 

-        A sakk képességfejlesztő hatása óvodás és iskolás korban (gyakorlat + prezentáció)

Előadó: Dr. Szepesi Andrásné óvodapedagógus

 

-        Ovinfó - Kompetenciafejlesztés az informatika eszközeivel (prezentáció+ gyakorlat)

Előadó: Puskás Katalin matematika számítástechnika szakos tanár

 

A délutáni programok 13 órától folytatódtak tovább az iskolában, tehetséggondozás a hétköznapokban címszó alatt. Az intézmény nagy hangsúlyt fordít a tehetséges tanulókkal való foglalkozásra. Itt is a jó gyakorlatok bemutatása volt a cél.

Változatos témájú műhelymunkákon, prezentációkon, előadásokon vehettünk részt. A műhelyvezetők a gyakorlati bemutatók során gazdag eszköztáruknak egy kis szeletével ismertették meg a jelen lévőket. A prezentációk rávilágítottak arra, hogy nem csak a gyermekeknek, de a pedagógusoknak is erős oldala az adott tehetségterület.

A bemutatott témák és előadások az iskolában:

-        Furulya a művészetoktatásban

Előadók: Nagy Viktória tanuló

                Csajbók Anett tanuló

 

-        Néptánc a művészetoktatásban (prezentáció + gyakorlat)

Előadó: Kovács Viktor táncpedagógus

 

-        Informatika oktatás 1. osztálytól (gyakorlat + prezentáció)

Előadók: Szikszainé Eszenyi Ágnes tanító

                Puskás Katalin matematika számítástechnika szakos tanár

 

-        Színjátszó irodalmi kör (gyakorlat + prezentáció)

Előadó: Gadzsa Bernadett magyar szakos tanár

 

-        Sakk (prezentáció + gyakorlat)

Előadók: Stremler Magdolna kémia matematika szakos tanár

                Bodnárné Bacsó Ibolya tanító

 

-        Ökotevékenység (prezentáció)

Előadó: Margittai Zoltánné biológia földrajz szakos tanár

 

-        Zongora a művészetoktatásban

Előadó: Lovácsi Enikő tanuló

 

Hangsúlyos eleme volt még a prezentációknak, hogy nem szabad szűken csak néhány feltűnően tehetséges gyermekben gondolkodni, hanem észre kell venni azokat is, akik motiváltak a tevékenységek iránt, vagy kreatívabbak, esetleg a megszokotthoz képest  másként nyúlnak a különböző dolgokhoz.

Szinesítette a programot és jókedvre derítette a vendégeket a színjátszó irodalmi kör színvonalas műsora, ahol a Hamupipőke c. mesét adták elő 21. századi feldolgozásban. Jelszava is volt az előadásnak: „Ok”, „Én vagyok a herceg, és olyan jóképű vagyok”. Az aulában kiállításra került gyermeki alkotások szemet gyönyörködtetőek voltak mindenki számára. 

Ez a szakmai nap arra is rávilágított, milyen harmonikus lehet a munkakapcsolat óvoda és iskola között. Az óvodában megalapozott képességekre már könnyen építhet és tovább fejleszthet az iskola. Az óvodában utat nyitunk a gyermekek előtt, az iskola pedig arról gondoskodik, hogy ez az út ne záródjon be. Intézményben elsődleges szempont az esélyegyenlőség megteremtése. Az iskolai program lezárásaként is megállapítható: „A baptista iskola több mint iskola”.

Remélem, ezen a szakmai napon sikerült mindenkinek a módszertani kultúráját bővíteni a tartalmas tudásmegosztásnak köszönhetően.

 

Szilágyiné Sinka Zsuzsanna

igazgató

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tökfaragó verseny

25.
NOV.

Idegen nyelvi fordítóverseny

25.
NOV.

Hálaadási Ünnep

26.
NOV.

Projektnap/Hálaadás

26.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE