TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Kapni jó, de adni még jobb!

2013. 11. 25. 22:01 | SULI BLOG - DIÁKOK ÍRÁSAI

A Baptista Szeretetszolgálat idén is megszervezte a cipős doboz akcióját, melyben a Diószegi Sámuel Szakközép- és Szakiskola is lelkesen részt vett. Szinte az iskola minden tanulója, tanárai és dolgozói is részt vettek ebben a gyűjtésben.


A cipős doboz akció lényege az, hogy a dobozokkal a rászoruló gyerekeknek okozzunk minél nagyobb örömet. Egyszerű volt a dolog, hisz nem kellett más, mint cipős doboz, színes csomagoló papír, pár apróság, amivel megtöltjük a dobozt és a szeretet, mellyel a rászoruló gyerekeknek karácsonykor mosolyt csalhatunk az arcukra. Mindenki nagy örömmel hozta fel a régi, de már nem használt jó állapotban lévő játékait, plüssállatait, ruháit és könyveit. A csomagokban nem lehetett belerakni agresszióra késztető, veszélyes dolgokat, mint például kés, pc játékok, tükör, játék pisztoly. Romlandó dolgokat sem tartalmazhatott, például konzerv, gyümölcs ilyesmik, ezek a kikötések persze érthetőek voltak. A dobozokat jól körbe kellett ragasztani vagy átkötni, hogy a szállításkor ne nyíljanak szét. A külsejére pedig rá kellett írni, hogy kinek szánjuk a csomagot, például 13 éves lánynak vagy fiúnak. Bele lehetett még tenni fényképet vagy üdvözlőlapot, pár sor jókívánsággal. Az iskolában rengeteg doboz gyűlt össze, melynek nagyon örült a Baptista Szeretetszolgálat és persze az iskola is díjazta, hogy milyen segítőkészek a diákok. Véleményem szerint ebben a gyűjtésben sok embernek részt kellene vennie, hisz a tudat, hogy segíthetünk egy rászoruló gyermeken, örömmel tölthet el bennünket, mert jót cselekedtünk.
Nálam ez a mondat mindig is a legelső helyen fog állni: Kapni jó, de adni még jobb!

Hegedűs Hanna 12.E
Diószegi Sámuel Szakközép- és Szakiskola
Felkészítő tanár: Dr. Dósáné Gargya Tünde

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Végül akikben (a mag) jó földbe hull, azok hallják a tanítást, magukévá is teszik és harminc-, hatvan-, sőt százszoros termést hoznak.” "
(Márk evangéliuma 4,20)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

U11, U17. Országos bajnokság Tollaslabda

27.
ÁPR.

Kirándulás Mocorgó Óvoda

27.
ÁPR.

A tanítási év utolsó tanítási napja végzős évfolyam – esti tagozat

29.
ÁPR.

Nevelőtestületi értekezlet

29.
ÁPR.

Osztályozó vizsgaidőszak a végzős évfolyamnak és az előrehozott érettségizőknek

29.
ÁPR.

Érettségi beadandó feladatok leadása (pl.: média, társ. ism. rajz)

29.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE