TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Karitatív munka Seregélyesen

2018. 01. 08. 17:03 | HÍREK

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola a 2017-es évben is rengeteg segítséget, támogatást kapott. Erejükhöz, lehetőségeikhez mérten ők is megpróbálnak segíteni másoknak: gyerekeknek, családoknak, iskoláknak, közösségeknek, rászoruló embereknek.

A seregélyesiek karitatív tevékenységéről Sajtos József igazgató számolt be:

„Holnap lesz egy éve, hogy január 9-én leégett az erdélyi Kovászna megyében lévő Kommandó iskolája. Kommandó településen található az egyik legkeletibb magyar iskola. Intézményünk a Baptista Szeretetszolgálat segítségével könyvekkel, informatikai eszközökkel, sportszerekkel sietett segítségükre.”

„A torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthon részére élelmiszeradományt juttatottunk el”.

„Karácsonykor kolléganőnk, Demeter Mariann és férje, Demeter István segítségével cipősdobozokba csomagolt ajándékokat küldtünk a kárpátaljai rafajnaújfalui és guti óvoda apróságai részére. Szintén cipősdoboznyi ajándékokkal kedveskedtünk két hazai óvoda gyermekeinek.

„Karácsonykor és Húsvétkor a Baptista Szeretetszolgálat és a C&A Áruházlánc segítségével 150-150 családnak sikerült élelmiszercsomagot összeállítanunk.”

„Szintén a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével meleg ruhát juttattunk el hajléktalanok részére.”

„Az Erdélyi Magyarokért Egyesület közreműködésével több ládányi könyvadományt juttattunk el erdélyi magyar gyülekezetek számára”.

„Saját forrásból és külsős segítséggel vendégül láttuk az „Indulj el egy úton…”című tanulmányi verseny országos döntőjébe jutott erdélyi és kárpátaljai gyerekeket”.

„Az iskola Alapítványa rendszeresen biztosítja a Katolikus Karitász részére 9 személyes kisbuszát a vasárnapi élelmiszergyűjtő akciókra.”

„Iskolánk diákjai és szülei részére is nyújtottunk segítséget. Több családnak 1-2 köbméternyi tűzifával segítettünk a fagyos napokon. Egy családot az erdei iskolában szállásoltunk el január, február hónapban. A szülői munkaközösség közreműködésével sok család juthatott segítségként élelmiszerhez, ruhához és néhány esetben bútorhoz. Rendszeresen segítünk súlyos betegséggel küzdő tanulóinknak is.”

 

 


 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt, menj innét oda, odamegy, s nem lesz nektek semmi lehetetlen.""
(Máté evangéliuma 17,20)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Amatör felkészülési verseny, tollaslabda

23.
MÁRC.

Vasárnapi diák istentisztelet az iskolában

24.
MÁRC.

A módosító tanulói adatlap elküldése az Oktatási Hivatalnak

25.
MÁRC.

Leendő elsősök meghallgatása

25.
MÁRC.

Elbeszélgetés általános iskolai jelentkezők

25.
MÁRC.

A módosító tanulói adatlap elküldése az Oktatási Hivatalnak

25.
MÁRC.

Hét elejei igehirdetés ( minden hétfői napon)

25.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE