TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Kiváló országos versenyeredmények a Lónyayban

2017. 04. 03. 09:33 | HÍREK

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai kiváló versenyeredményeket értek el és ezzel bizonyították tudásukat.  


„De volt mag, amely jó földbe hullott. Ez amikor kikelt és kifejlődött, termést hozott, harminc-, hatvan-, sőt százszorosat." – Márk 4,8

  1. Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) – Közismereti komplex tantárgycsoport

A verseny első, iskolai fordulójában 2016. december 15-én mintegy 30 tanítványunk teljesítette a versenykiírás követelményeit, a központi írásbeli feladatlap megoldásával. Az elért eredmények alapján aztán két 3 fős csapat nevezését küldtük tovább a regionális fordulóba. A verseny második szakaszában ún. projektfeladattal készültek a versenyzők: „Okos iskola – Okos eszközök: hogyan képzeled el a jövő iskoláját?”, majd a debreceni fordulóban egy 90 perces feladatsort is megoldottak a tanulók. Elért eredményeink:

Csapatok

Csapattagok

Regionális

(10 csapat)

Országos

(66 csapat)

Felkészítő pedagógusok

1.csapat

Baksa Tamás (9.g)

Balázs Gábor (9.g)

Berec Gábor (9.g)

3. helyezés

(136 pont)

10. helyezés

Dérné

Cseresnyés Anikó

Szabó Tamásné

Szűcs Istvánné

1I.csapat

Füzes Bálint Adrián (10.g)

Lakatos Máté (10.g)

Tóth Sándor (10.g)

5. helyezés

(131 pont)

13. helyezés

Az eredmények értékeléséhez hozzátartozik az a tény, hogy a regionális fordulók 1. helyezettjei automatikusan a döntőbe jutottak, így lett velünk szemben döntős a dél-dunántúli régió mindössze 121 pontot elért 1. helyezettje, s az észak-magyarországi régióból 133 ponttal továbbjutó csapat.

  1. Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Az iskolánkban oktatott szakképesítések versenyeit a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozza. A kamarák által szervezett versenyeken idén tanítványaink kiemelkedő eredményeket értek el:

Pék szakma: Idén 20 iskola nevezte tanulóját az országos versenyre. A három fordulós megmérettetésen Gyorsok Krisztián 11.d osztályos tanuló kicsit megilletődötten, de jól teljesített. A szerény, visszafogott fiatalember szóbeli felelete olyan jól sikerült, hogy a verseny eme fordulójában a II. helyen végzett, így mentesül a szakmai vizsga szóbeli része alól.

                Felkészítő pedagógusai: Balázsné Sipos Éva, File Katalin, Papfalusi István, Papné Márton Gyöngyi, Törökné Tóth Anita,

Férfiszabó szakma: A tavalyi országos I. helyezés után álmodni sem mertünk ekkora sikerről! Németh Levente 11.h osztályos tanuló a verseny írásbeli fordulójában olyan jól teljesített, hogy meghívást kapott az ún. válogató versenyre, Szombathelyre. Tanárai lelkiismeretes felkészítésének köszönhetően a válogatóból elsőként jutott be a Szakma Sztár döntőjébe. 2017. április 24-26. között képviselheti iskolánkat a fesztiválon. Kitartó, következetes munkát kívánunk neki az előtte álló feladatok teljesítéséhez!

                Felkészítő pedagógusai: Filéné Huszti Zsuzsa, Veres Antalné.

  1. Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)

A Kereskedelmi és Iparkamara minden évben megszervezi az ún. érettségihez kötött szakképesítések külön versenyét is. Ebben a tanévben 5 fő vendéglátás-szervező tanuló vett részt a verseny I. fordulójában. A versenyzők közül Baráth Bianka 14.C osztályos tanuló 60 % feletti teljesítményt ért el, így mentesül a szakmai vizsga írásbeli része alól.

Felkészítő pedagógusa: Szászi Dóra

  1.  Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye (ÁSZÉV)

Idén először szervezte meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a 12. évfolyamos szakgimnáziumi tanulóknak ezt a szakmai versenyt, hiszen még az érettségi vizsgakövetelmények is csak ebben a tanévben kerültek véglegesítésre.

Kereskedelmi ágazat: A verseny I. fordulójában 428 tanuló közül Ács Máté 12.B osztályos tanuló 81 % -os teljesítményt ért el, így 4. helyen jutott a verseny döntőjébe.

Felkészítő pedagógusa: Papfalusi Angéla

Vendéglátóipari ágazat: Ebben az ágazatban 293 tanuló vállalkozott a versenyfeladatok megírására. Balogh Judit 12.B osztályos tanuló 74 %-os teljesítményt nyújtott és mindössze 3 pont hiányzott a döntőbe jutásához.

Felkészítő pedagógusai: Gecseyné Papp Zsuzsanna, Varga Zoltán

 

Gratulálunk valamennyi tanítványunknak! További életútjukhoz sok sikert és jó egészséget kívánunk! Köszönjük, hogy ismét „beírták” iskolánk nevét a tehetséggondozó szakmai intézmények névsorába!

Pedagógusainknak köszönjük a sok-sok odafigyelést, törődést, állhatatosságot, következetességet, amivel hozzájárultak diákjaink első igazán nagy szakmai sikeréhez!

 

 

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzeti összetartozás napja

04.
JÚN.

Nemzeti Összetartozás Napja

04.
JÚN.

Nemzeti Összetartozás Napja

04.
JÚN.

Nemzeti összetartozás napja

04.
JÚN.

A Nemzeti Összetartozás Napja

04.
JÚN.

Megemlékezés a nemzeti összetartozás napjáról

04.
JÚN.

Felsős osztálykirándulás

04.
JÚN.

Nemzeti összetartozás napja

04.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE