X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Majális

2017. 05. 16. 20:33 | HÍREK

A Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumban ebben az évben is megrendezték a már hagyományosnak mondható majálist. 

Természetesen a programunk első részében feldíszítettük a májusfánkat, mely a tavasz, a természet újjászületésének a szimbóluma. Régen a legények csoportokba verődve, május elsejére virradva, éjszaka állították fel a májusfát annak a leánynak, aki tetszett nekik, és ezt a falu tudtára akarták adni.

A bevezető történet után kezdetét vette a főzőverseny, mely nagy népszerűségnek örvend tanulóink között. Az idén pincepörköltet főztünk az „Újházi” tyúkhúsleves helyett. Hat csapat versengett az értékes nyereményekért, amit az évzárón kapnak meg az érdekeltek. A főzés sikerességét jelzi, hogy a verseny végére kiürültek a bográcsok és senki sem ment haza úgy, hogy ne kóstolta volna meg a „remekműveket”.

Eközben az udvaron folytatódott a hagyományőrzés. Kézműves foglalkozásokkal mutatták be a mestereink a szakmák minden csínját-bínját. A szövés, varrás, kosárfonás, faművesség mind olyan mesterség, melyet már dédapáink is szorgalmasan gyakoroltak. Nem maradhatott el a hennázás mellett a kürtőskalács sütése sem, mely ízelítőt adott a kézzel készített finomságok elkészítéséről. Cukrászaink sütemények elkészítésével kápráztatták el a nagyérdeműt, míg a szakácsok láthatatlanul utántöltötték a fogyni látszó ételeket.

A tornateremben a sportolási lehetőségeknek hódolhattak az érdeklődők, míg az udvaron a kötélhúzás örvendett nagy népszerűségnek. Természetesen tanáraink sikere előre borítékolható volt, hiszen hasizmaink közötti különbség zongorázhatónak tűnt. Az idő is mellénk állt és a végén mindenki elégedetten tett fogadalmat arra, hogy jövőre folytatjuk, veletek, ugyanitt…

 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Minden jó adomány és minden ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak.""
(Jakab levele 1,17)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Az általános iskola értesítést küld a Köznevelési /Szakképzési hídprogramba történő javaslatról

17.
JÚN.

Szóbeli vizsga – érettségi – középszint

17.
JÚN.

11.évfolyam - mellékszakképesítés vizsgák

17.
JÚN.

Szóbeli érettségi vizsgák

17.
JÚN.

Osztályozó konferencia (08:00 óra)

17.
JÚN.

Szakmai gyakorlat

17.
JÚN.

Napközis tábor/1.

17.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE