TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Megemlékezés a reformáció 500. évfordulójáról

2017. 10. 31. 21:02 | HÍREK

A Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium 2017. október 19-én emlékezett, és ünnepelte a reformáció 500. évfordulóját. Mindössze három éve lett az iskolai ünnepségek része a reformációra való megemlékezés. 

Az iskola felső tagozatos diákjai részvételével és ünnepi műsorával zajlott az esemény. Radics Zoltán igazgató ünnepi gondolatai után az 5. a osztály tanulói, Földesné Keresztes Marianna igazgatóhelyettes vezetésével egy evangéliumi eseményt, az ötezer ember megvendégelését vitték színpadra és játszották el. Szidey Kiara 8. c osztályos tanuló Lukátsi Vilma Wittenberg című versén keresztül elevenítette fel azt a bizonyos októberi reggelt, amikor Luther kitűzte 95 tételét. Az énekkar Janó Valéria tanárnő segítségével négy, az alkalomhoz illő énekkel emelte az ünnepség lelkiségét.

Ünnepségünk vendége volt Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, aki a reformáció személyes vonatkozásait hangsúlyozta beszédében. Honnan kap erőt az a fiatal, aki elveszíti szüleit, és a hallását, de mégis boldog és teljes életet tud élni? Honnan kap erőt az a fiatal, aki a libanoni háborúban elveszíti fél karját és mégis sugárzik róla Isten jelenléte? A válasz abban a bibliai kijelentésben van, melyet a reformátorok is megtaláltak Isten Igéjében, miszerint „az igaz ember hitből él”.

 

Bögös Jenő, iskolalelkész


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozó értekezlet esti 10.-12. évfolyam

26.
JAN.

„Téli örömeink az óvodában” címmel kiállítás szervezése

26.
JAN.

Szülői értekezlet 12. évfolyam

26.
JAN.

Beiskolázási szülői értekezlet

26.
JAN.

Félévi osztályozó konferencia

27.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE