X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Megújult az Illéssy-iskola épülete

2019. 05. 14. 10:21 | HÍREK

Az Illéssy Sándor Baptista Középiskola 6 tantermes főépülete 1970-ben épült, melyhez 1990-ben építettek egy újabb, 3 nagy és 4 kisebb tantermes épületrészt irodai helyiségekkel. A nagyon rossz állapotba került nyílászárók régóta cserére szorultak, s az utóbbi két évben már a külső homlokzat vakolata is életveszélyesen mállott, potyogott le a falról.

Az iskolafenntartó Baptista Szeretetszolgálat pénzügyi támogatásának köszönhetően 2018 nyarán 13 millió forintból a főépület valamennyi külső nyílászárója kicserélődött. Bozó János egyéni vállalkozó Kömmerling ablakokkal, gyors és precíz munkavégzéssel három hét alatt teljesítette a feladatot.

A szél által erősen átfújt és hűtött termek az ablakcserét követően sokkal jobban tartják a meleget, s ezáltal fűtési költségeink is csökkentek. Esztétikusabb, az új függönyöknek köszönhetően –, melyet dolgozóink szegtek, varrtak – szebb termekben kezdődött meg a 2018/2019-es tanévünk.

Az utcafrontot már ősszel fel kellett állványozni a hulló vakolat miatt, de az időjárás csak márciusban engedte meg a munka teljes körű elvégzését. Az utcafronti, nyugati falrészen annyira rossz állapotban volt a vakolat, hogy egyszerűbb volt teljesen eltávolítani, és 10 cm-es hőszigeteléssel ellátni, melyre rákerülhetett a nemesvakolat. A 15 millió forint értékű felújítást a Kenarkiss Kft. végezte a munkát, s Ari Lajos cégvezető gondosan felügyelte a kivitelezést, ötleteit is hasznosítottuk. A vállalkozásnál szakmai gyakorlatukat töltő kőművestanulóink „hazadolgoztak”, munkájukat a ballagási ünnepségen is megdicsértem.

Az épület színével is „játszottunk”, véleményem szerint Zsemberi István városi főépítésszel és Tatár Zoltán alpolgármester úrral egy igazán szép szín-összeállítású, a városképi jelentőségű övezetbe beleillő külsőt kapott a 2020-ban 50 éves Illéssy Középiskola.

Hálás szívvel köszönöm meg a Baptista Szeretetszolgálat 28 millió forintos támogatását, a felújítást végző cégek munkáját, munkatársaim szerepvállalását az elő- és utómunkálatokban. Egy megszépült középiskola várja a tanulókat a következő 50 évben is!  

Toldi Attila igazgató 

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ne fizessetek a rosszért rosszal, se a szidalomért szidalommal. Mondjatok inkább áldást, mert arra kaptatok meghívást, hogy áldás legyen az örökségetek.""
(1Péter 3,9))

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Zárvatartás

22.
JÚL.

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

02.
AUG.

Tantárgyfelosztás küldése a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tanév záró-nyitó értekezlet

26.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE