TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

N-Joy and Share – angol nyelvi komplex tehetséggondozó program a Zöldligetben

2020. 06. 25. 13:21 | HÍREK

Ebben a tanévben az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása" címűpályázati kiírására benyújtott N-Joy and Share angol nyelvi komplex tehetséggondozó program (5. évfolyam) című pályázatunk 720 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.A program lényege és célja a gyermekek idegen nyelvi képességeinek, ismereteinek fejlesztése mellett, különböző kultúrák megismertetése és elfogadtatása, illetve a tanulók saját kultúrájának idegen nyelven történő bemutatásának elsajátítása volt. Mindezek mellett fontos szerepet kapott a prezentálás, a megszerzett tudás átadása, egymás tanítása. Várt eredményünk, hogy a tanulók frusztráció nélkül képesek megosztani véleményüket kultúrákról, kultúrák közti különbségekről. Képesek képviselni és bemutatni saját hazájukat, kultúrájukat más országok képviselőinek.

 

A program során megvalósult alkotások:

  • poszterek készítése amerikai államokról, és brit régiókról
  • interjúk készítése anyanyelvi beszélőkkel, célnyelvi országból érkezőkkel
  • fotókönyv készítése iskolánkról

 

Sajnos a többi tehetségműhely foglalkozással együtt az N-Joy and Share angol nyelvi komplex tehetséggondozó programot sem sikerült teljes mértékben befejezni a kialakult járványhelyzet miatt. Az elmaradt foglalkozásokat, gazdagító, lazító programokat szeptemberben tervezzük megvalósítani.

Tóthné Benkő Mónika

műhelyvezető

 

 

Angolos hírek a Zöldligetből

 

Iskolánk kiemelt céljai között szerepel minden évben a nyelvvizsgákra való felkészítés. Ez az idei tanévben sem volt másképp.

 

2020. március 6-án 53 tanulónk a British Council szervezésében Cambridge Young Learners nyelvvizsgát tett. A 4. évolyamos tanulók Movers, míg az 5. és 6. évfolyamosok Flyers vizsgát tettek. Minden tanuló sikeresen vizsgázott, kiemelkedő teljesítményt nyújtva a Speaking vizsgarészben, melyben 26 tanulónk 100%-os eredményt ért el. Felkészítő tanáraik: Arányi Norbert, Hunyár Lucy, Németh Tamás, Stillné Szabó Zoé.

 

A nyolcadik évfolyamosok a B2-es középfokú szintű nyelvvizsgára jelentkezése komoly, objektív külső megmérettetése munkánknak, a gyerekek tudásának. A tanulók szempontjából lezárása annak a nyolc évnek, amit a kéttannyelvű oktatásban töltöttek. Sajnos a karantén a nyelvvizsgázókat is nehéz helyzetbe hozta. A felkészülést március közepétől nem tudtuk az iskolában folytatni, sőt az sem volt biztos, hogy vizsgázhatnak a tavaszi vizsgaidőszakban.  Azonban az EuroExam elindította az online nyelvvizsgáztatást, így a felkészülést mi is online folytattuk a tanulókkal. A 43 nyolcadik osztályos tanuló közül 30 döntött úgy, hogy vállalja az online nyelvvizsgát.  Az online vizsgalehetőség újabb nehézségeket jelentett számunkra, de rendszeresen webináriumokon, továbbképzéseken vettünk részt. A vizsgázókat Nagy Erzsébet és Németh Tamás és Tóthné Benkő Mónika segítette, támogatta. A gyakorló feladatokat folyamatosan javítva, visszajelzésekkel, iránymutatásokkal és online Speaking gyakorló órákkal tettük teljessé a felkészülést. Június 15-ig 23 tanuló kapta meg az eredményét és ez alapján 23 sikeres középfokú nyelvvizsgát könyvelhetünk el! A többiek eredményét is bizakodva várjuk.

 

Stillné Szabó Zoé angol nyelvi munkaközösség vezető,

Tóthné Benkő Mónika nyelvi képzésért felelős igazgatóhelyettes

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fogadóórák 9. évfolyamon

10.
MÁJ.

Rendkívüli felvételi eljárás időszaka (ha élünk vele)

10.
MÁJ.

Rendkívüli felvételi eljárás kiírása

10.
MÁJ.

Nevelőtestületi értekezlet

10.
MÁJ.

Rendkívüli felvételi eljárás kiírása

10.
MÁJ.

Madarak és Fák napja

10.
MÁJ.

Év végi felmérések megírása.

10.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE