TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nem ijedtek meg sem ájulástól, sem sérüléstől

2014. 04. 24. 10:39 | HÍREK

A mai felgyorsult világban, amikor az olvasás nem sikk a diákok körében, csak a számítógépes játékok, az ipod, az okostelefonok számítanak menőnek, jó érzés a kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanárainak, hogy egy kis közösség a szabadideje nagy részét nemes cél érdekében áldozza fel: vöröskeresztes szakkörre járnak, ahol az elsősegélynyújtás alapjait sajátítják el.

 

A fiatalok a napokban adtak számot tudásukról. A Magyar Vöröskereszt által szervezett Országos Elsősegélynyújtó Verseny területi válogatóján I., míg a megyei döntőn a képzeletbeli dobogó II. fokára állhattak fel.

 

A feladatok komolyságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy valódinak látszó imitált baleseti szituációkban kellett helyt állniuk gyermekként. Tizenkilenc állomáson különböző feladathelyzetekben bizonyították felkészültségüket akár egy autóbaleset, netán mérgezés, egy esetleges robbanás, vagy az újraélesztés során. Ezeknek az ismereteknek az elsajátításához alapos tantárgyi tudásra is szükségük van biológia és technika tantárgyakból a versenyző diákoknak.

 

Az oktatási intézmény pedagógusai bíznak abban, hogy a megszerzett elméleti és gyakorlati ismereteiket bátran használják majd a mindennapi életben, és tudásukat rászoruló embertársaik javára fordítják. A csapat tagjai: Csajka Eszter 8.b, Csajka Szabolcs 6.b, Bánóczi Dániel 8.b, Ranyhóczki Mariann 8.a, a póttag : Balázs Ildikó 8.a osztály.

 

forrás: Kelet Magyarország

 2014. április 19.
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Pót írásbeli felvételi vizsga a 9.évfolyamra

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák

28.
JAN.

Helyi helyesírási verseny 3-4. évfolyamon.

28.
JAN.

Központi írsábeli pótfelvételi vizsga

28.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 9. évfolyamra

28.
JAN.

Szülői értekezletek a csoportokban

28.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE