TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Cím:                 Népi Játékok Fesztiválja Iskolában, Óvodában / NJF/O, NJF/I

Kiíró:               Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület

Határidő:          2015.03.18

Tárgymutató:   népi játékok fesztiválja iskolában, óvodában / NJF/O, NJF/I

Pályázhat:        - óvodák, bölcsődék, családi napközik Magyarországról, és a Történelmi Magyarország egész területéről
- illetve civil szervezetek, társadalmi szervezetek, önkormányzatok, művelődési házak és központok, közhasznú tevékenységet végző cégek ha zártkörű rendezvényt szerveznek (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait) Magyarország, és a Történelmi Magyarország egész területén
- cégek, zártkörű rendezvény szervezésénél (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait) Magyarország, és a Történelmi Magyarország egész területén

 

 

Óvodák, iskolák részére


a) - 2015 - NJF /O - Népi Játékok Fesztiválja Óvodában
A pályázat kódja: 2015 - NJF/O
Támogatottak köre:
- óvodák, bölcsődék, családi napközik Magyarországról, és a Történelmi Magyarország egész területéről
- illetve civil szervezetek, társadalmi szervezetek, önkormányzatok, művelődési házak és központok, közhasznú tevékenységet végző cégek ha zártkörű rendezvényt szerveznek (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait) Magyarország, és a Történelmi Magyarország egész területén
- cégek, zártkörű rendezvény szervezésénél (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait) Magyarország, és a Történelmi Magyarország egész területén

Ebben kategóriában nem pályázhatnak falunapok, városnapok, fesztiválok szervezői.
A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által választott helyszínen egy jó hangulatú tartalmas rendezvényt szervezünk. Az egyesületek tulajdonában lévő 85 db népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk. Kézműves foglalkozást tartunk, vetélkedőket, versenyeket szervezünk.
A program kellékei: - 85 db játék: 35 fajta nagy méretű népi és történelmi játék - kézzel hajtott fakörhinta, sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica verseny, ágyúval törököt, kardozó, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács, mini gólyalábak, tandemsík,kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, nyíldobó, karikadobó, karikázó, mocsárjáró, Toldi erőpróba, zsákba ugrás, kötélhúzás, óriás ördöglakatok, rovásírás memori, labirintus, méricskélő, egyensúlyozó, pulicsalogató és 50 db asztali logikai fajáték.
- A "Sütöde” - kézműves játszóház - "Kenyérbába" készítés (a kenyér útja a kalásztól az asztalig)
A résztvevők életkora, összetétele: a játszótér egy időben 150 óvodás befogadására alkalmas, ennél magasabb gyereklétszám esetén 2 programot tartunk ugyanazon helyszínen, ugyanazon a napon különböző időpontban.
A rendezvény összköltsége: 650 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: az animátorok tiszteletdíja, regisztrációs lapok, díjak: égetett fa érmek- kézműves termék, (melyek értéke 500/db, ez előállítási költségeit számoltuk. 250 Ft/db), alapanyagok, amortizációs költségez, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei, a következő játékok bérleti díja: - kézzel hajtott fakörhinta, sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica fogócska, ágyúval törököt, kardozó, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács, kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, mini gólyalábak, tandemsík, nyíldobó, karikadobó, bige, mocsárjáró, óriás ördöglakatok, kötélhúzás, rovásírás memori, labirintus, méricskélő, egyensúlyozó, pulicsalogató. Kézműves játszóház: "Sütöde”.
Önrész: 800 Ft/gyerek (min. 70 résztvevő). Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat (minden gyermek ajándékot kap, egy fába égetett érmet, nemzeti színű szalagra fűzve), a diplomákat, plakátokat, az animátorok tiszteletdíját.
A rendezvényre meghívhatják a szülőket, rokonokat is, a 14 év feletti vendégek és a pedagógusok ingyen vehetnek részt a rendezvényen. A 2 és 14 év közötti meghívott gyerekek számára érvényes a 800 Ft/gyerek önrész.
Az önrész mértéke csökken a következő feltételek esetén:
- 120 fő feletti létszám esetén az önrész mértéke 750 Ft/gyerek.
- 170 fő feletti létszám esetén az önrész mértéke 700 Ft/gyerek
- 240 fő feletti létszám esetén az önrész mértéke 650 Ft/gyerek
Több intézmény összefogva is nyújthat be pályázatot (minden intézmény adatait kérnénk feltüntetni). Az önrész mértéke pedig 750 Ft/gyerek. Ha egy közös helyszínt jelölnek meg és a közös gyereklétszám meghaladja a 140 főt két rendezvényt tartunk ugyanazon a napon különböző időpontban.
Azon pályázók számára, akiknél egyesületünk már tartott előző években rendezvényt az önrész 700 Ft/gyerek.
A pályázatok benyújtásának módja: a pályázatot a Pályázati Formanyomtatvány II. dokumentum kitöltésével lehet, a nyilatkozat aláírásával
- postai úton Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület címére: 2746 Jászkarajenő, Ady E. 95.
- e-mailben: magor.magyarjai@freemail.hu címre
A pályázati formanyomtatványt elektronikus úton is le lehet adni, de ilyen esetben is a szándéknyilatkozatot postai úton kell elküldeni, a pályázó által hivatalosan aláírt, lepecsételt formában.
Azon pályázók, akiknél előző években tartottunk rendezvényt az Egyszerűsített Formanyomtatványt kell kitöltsék és e-mailben, vagy postai úton elküldjék.
A pályázat benyújtása:
I. forduló: március 18. A pályázati időszak bármely hétköznapjára lehet igényelni a programot.
II. forduló: minden hónap 15-e. A még szabadon maradt napokra lehet pályázatot benyújtani, amikről e-mailben, vagy telefonon lehet érdeklődni.
Szállítási költség: az egyesület székhelyétől (Jászkarajenő) számítva, 50 km-en belül ingyenes (a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja a költségeket), a távolabb lévő helyszínek esetében az első 50 km-t szintén a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja, ezen felüli távolság a pályázó költsége, mely 70 Ft/km
Elbírálás: Minden hónap 25. napján.
Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.
Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, nyertes pályázók számára a a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.
Érdeklődi lehet: e-mailben a magor.magyarjai@freemail.hu címen vagy telefonon az egyesület alelnökénél: Lőrincz Teréz, telefonszám: 06 70 615 6275.
Bővebb információ a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület honlapján található: http://www.fakorhinta.gportal.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.

II.b) - 2015 - NJF/I - Népi Játékok Fesztiválja Iskolában
A pályázat kódja: 2015 - NJF/I
Támogatottak köre:
- iskolák Magyarországról, és a Történelmi Magyarország egész területéről;
- illetve civil szervezetek, társadalmi szervezetek, önkormányzatok, művelődési házak és központok, közhasznú tevékenységet végző cégek ha zártkörű rendezvényt szerveznek (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait) Magyarország, és a Történelmi Magyarország egész területén;
- cégek, zártkörű rendezvény szervezésénél (előre tudják a résztvevők létszámát, pontos adatait) Magyarország, és a Történelmi Magyarország egész területén;

Ebben kategóriában nem pályázhatnak falunapok, városnapok, fesztiválok szervezői.

A pályázat tárgya: a nyertes pályázó által választott helyszínen egy jó hangulatú tartalmas rendezvényt szervezünk. Az egyesületek tulajdonában lévő 85 db népi, történelmi és logikai játékokat bérleti díj nélkül biztosítjuk (melyek bérleti díja kb. fél millió Ft lenne) Kézműves foglalkozást tartunk. A résztvevők íjászkodhatnak, íjász segítségével a honfoglalás kori jurta mellett, melyben rovásírás kiállítást tekinthetnek meg.
A program időtartama: 2-3 óra (a résztvevő gyerekek egyéni adottságaitól függően).
A program kellékei: - 85 db játék: 35 fajta nagy méretű népi és történelmi játék: sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica verseny, ágyúval törököt, kardozó, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács, mini gólyalábak, tandemsík,kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, nyíldobó, karikadobó, karikázó, kapunyitogató, mocsárjáró, Toldi erőpróba, zsákba ugrás, kötélhúzás, óriás ördöglakatok, rovásírás memori, labirintus, méricskélő, egyensúlyozó, pulicsalogató). 50 db asztali logikai fajáték.
- Íjászat oktatás, kipróbálás.
- A "Sütöde” - kézműves játszóház - "Kenyérbába" készítés (a kenyér útja a kalásztól az asztalig) A gyerekekkel kőmalomban búzát őrölünk, ezt a lisztet gyúrjuk a tésztába, nyújtjuk, formázzuk, alakra vágjuk, magvakkal díszítjük, és végül kis kemencében megsütjük (nem étkezési célra). Vagy agyagékszer készítés hagyományos módszerekkel. (ebben az esetben kézmosási lehetőség biztosítása szükséges)
- jutaállítás, a jurtában rovásírás kiállítás tekinthető meg. A diákoknak lehetőséget biztosítunk a rovásírás kipróbálására. A saját nevüket írhatják rá a már megszerzett érmeik hátoldalára.
A játékokkal való ismerkedés verseny formájában zajlik, melyhez a szükséges kellékeket (térkép, jutalom érem) mi biztosítjuk.

A résztvevők életkora, összetétele: a játszótér egy időben 200 iskolás befogadására alkalmas, ennél magasabb gyereklétszám esetén 2 programot tartunk ugyanazon helyszínen, ugyanazon a napon különböző időpontban, ilyen esetben a maximum létszám 400 fő/nap, egyenlően elosztva 200-200 főre rendezvényenként.
A rendezvény összköltsége: 650 000 Ft, mely a következő költségekből tevődik össze: az animátorok tiszteletdíja, regisztrációs lapok, díjak: égetett fa érmek- kézműves termék, (melyek értéke 500/db, ez előállítási költségeit számoltuk. 250 Ft/db), alapanyagok, amortizációs költségez, szervezési, lebonyolítási költségek, az eszközök össze és szétszerelési költségei, a következő játékok bérleti díja: - kézzel hajtott fakörhinta, sárkányűző, vadászat, koronázó, hordólovaglás, katica fogócska, ágyúval törököt, kardozó, babzsák reptető, ütlegelő, patkódobó, csirkepofozó, horgászat, bohóc kalapács,,kirakó, bárányka legeltető, vak fűzőcske, vak építő, nyuszi etető, halacska szemező, mini gólyalábak, tandemsík, nyíldobó, karikadobó, bige, mocsárjáró, óriás ördöglakatok, kötélhúzás, rovásírás memori, labirintus, méricskélő, egyensúlyozó, pulicsalogató. Kézműves játszóház: "Sütöde”.
Önrész: 800 Ft/gyerek (min 70 résztvevő). Ez az összeg a következő költségeket tartalmazza: az alapanyagokat, a díjakat (minden gyermek ajándékot kap, egy fába égetett érmet, nemzeti színű szalagra fűzve), a diplomákat, plakátokat, az animátorok tiszteletdíját.
A rendezvényre meghívhatják a szülőket, rokonokat is, a 14 év feletti vendégek és a pedagógusok ingyen vehetnek részt a rendezvényen. A 2 és 14 év közötti meghívott gyerekek számára érvényes a 800 Ft/gyerek önrész.
Az önrész mértéke csökken a következő feltételek szerint:
- 120 fő feletti létszám esetén az önrész mértéke 750 Ft/ gyerek.
- 170 fő feletti létszám esetén az önrész mértéke 700 Ft/gyerek
- 240 fő feletti létszám esetén az önrész mértéke 650 Ft/gyerek
Több intézmény összefogva is nyújthat be pályázatot (minden intézmény adatait kérnénk feltüntetni). Az önrész mértéke pedig 750 Ft/gyerek. Ha egy közös helyszínt jelölnek meg és a közös gyereklétszám meghaladja a 140 főt két rendezvényt tartunk ugyanazon a napon különböző időpontban.
Azon pályázók számára, akiknél egyesületünk már tartott előző években rendezvényt az önrész 700 Ft/gyerek.
A pályázatok benyújtásának módja: a pályázatot a Pályázati Formanyomtatvány II. dokumentum kitöltésével lehet, a nyilatkozat aláírásával
- postai úton Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület címére: 2746 Jászkarajenő, Ady E. 95.
- e-mailben: magor.magyarjai@freemail.hu címre
A pályázati formanyomtatványt elektronikus úton is be lehet adni, de ilyen esetben is a szándéknyilatkozatot postai úton kell elküldeni, a pályázó által hivatalosan aláírt, lepecsételt formában.
Azon pályázók, akiknél előző években tartottunk rendezvényt az Egyszerűsített Formanyomtatványt kell kitöltsék és e-mailben, vagy postai úton elküldjék.
A pályázat benyújtása:
I. forduló: március 18. A pályázati időszak bármely napjára lehet igényelni a programot.
II. forduló: minden hónap 15-e. A még szabadon maradt napokra lehet pályázatot benyújtani, amikről e-mailben, vagy telefonon lehet érdeklődni.

Szállítási költség: az egyesület székhelyétől (Jászkarajenő) számítva, 50 km-en belül ingyenes (a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja a költségeket), a távolabb lévő helyszínek esetében az első 50 km-t szintén a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület állja, ezen felüli távolság a pályázó költsége, mely 70 Ft/km
Elbírálás: Minden hónap 25. napján.
Értesítés: Az elbírálástól számítva 10 napon belül e-mailben.
Szerződéskötés: a támogatási döntéséről szóló értesítő levelek tartalmazzák, nyertes pályázók számára a a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.
Érdeklődi lehet: e-mailben a magor.magyarjai@freemail.hu címen vagy telefonon az egyesület alelnökénél: Lőrincz Teréz, telefonszám: 06 70 615 6275.
Bővebb információ a Magor Magyarjai Hagyományőrző Kulturális Közhasznú Egyesület honlapján található: http://www.fakorhinta.gportal.hu (képek, videók a játékokról és a már lezajlott rendezvényekről, értékelések, tudnivalók stb.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tanulói jelentkezési lapok továbbítása a középfokú iskoláknak és az Oktatási Hivatalnak

18.
FEBR.

Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz, földtan verseny iskolai forduló

18.
FEBR.

Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Felvételi Központnak.

18.
FEBR.

Tanulói jelentkezési lapok továbbítása a középfokú iskoláknak és az Oktatási Hivatalnak

18.
FEBR.

Hét elejei igehirdetés ( minden hétfői napon)

18.
FEBR.

Farsangi napok - Pitypang Óvoda, Sásastó Úti Óvoda

18.
FEBR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE