TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Országszerte oktatnak a baptista sakkbajnokok

2018. 01. 15. 09:54 | HÍREK

Mikulás-körútra indultak az ország baptista általános iskoláiban a Baptista Szeretetszolgálat által támogatott sakkozók: a nemrégiben az U21-es világbajnokságra is kijutott Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna és edzőjük, Radnai Ádám.


A három általános iskolát és egy gimnáziumot érintő körút során a Polyhistor Academy tehetségkutató központot megalapító oktatók célja az volt, hogy előadásaikon népszerűsítsék a táblajátékok készségfejlesztő hatásait, illetve a próbajátékokon megtalálják az iskolákban tanuló tehetséges gyerekeket és őket tudásuk továbbfejlesztésére ösztönözzék.

A turné első állomása a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola volt, ahol mindennapos a sakkoktatás, ezért ott előadás helyett háziversenyt tartottak alsó és felső tagozatos kategóriában. Az oktatók ezt követően a petőfibányai Petőfi Sándor Baptista Általános Iskolát és a budapesti Addetur Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskolát látogatták meg, illetve a törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskolában jártak, ahol szintén van rendszeres táblajáték-oktatás Görömbei Zoltánné igazgató-helyettes támogatásával.

Az edzők az országot járva azt tapasztalják, mindenhol lehet találni olyan gyerekeket, akikben megvan az alapvető érzék a logikai játékokhoz, hiszen azokhoz ezen a szinten nem csak fizikai erőnlétre, de elméleti tudásra sincs szükség.

Az oktatók elmondásuk szerint a sakkra és egyéb táblajátékokra ma már elsősorban a „puha képességek”, azaz a nem egzakt, viszont az élet minden területén hasznos tudásokat átadó, progresszív oktatás eszközeként gondolnak. A fizikai edzésen alapuló sportokhoz képest ezen játékok gyakorlása kevesebb időt vesz el, mégis, ha a tanulást komolyan vesszük, a gyerekekben olyan fontos készségek fejlődnek ki, mint a döntéshozási készség, a hosszú távú stratégia építésére való képesség, az empátia és a konfliktuskezelés.

Az edzők a játékok gyakorlását a kisebb tanítványokkal a játékosított, azaz a stratégiai alapismereteket mesei köntösbe bújtató játékvariációkon kezdik, így az oktatás a szórakoztatásból és a történetmesélésből fokozatosan jut el az elméleti stratégiai tudásig.

A Baptista Szeretetszolgálat Lovag utcai gazdasági irodájának dolgozói az egész éves közös munkát játékos karácsonyi ünnepséggel zárták le. A Polyhistor Academy oktatói, Radnai Ádám, Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna által szervezett eseményen a baptista pénzügyi osztály tagjai előbb sakktörténeti kvízen vehettek részt, majd számos különböző táblajátékot próbálhattak ki. Különösen népszerűek voltak azok a játékok, ahol az oktatók logikai feladványaikat történetek formájában vezették fel.  

 


 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.""
(1. Korintusi levél 9,26-27)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nappalis és estis osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Félévi szóbeli számonkérés – esti tagozat

18.
JAN.

Féléves - osztályozóvizsgák

18.
JAN.

Nyílt napok a csoportokban

18.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE