X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pályaorientációs nap

2018. 10. 09. 15:34 | HÍREK


Az idei tanévben másodszor kaptak lehetőséget az általános iskolák a tanév rendjéről szóló rendelet alapján, hogy egy tanítási napot kizárólag pályaorientációs célra használjanak fel. Élve ezzel a lehetőséggel az István Király Baptista Általános Iskola 2018. szeptember 28-án pályaorientációs napot tartott, ahol a diákok különböző formában, helyszíneken, életkoruknak megfelelően ismerkedhettek az egyes szakmákkal.

„Ha a munkánk vagy a karrierünk nem felel meg számunkra, akkor másvalamibe kezdünk. A hivatását azonban nem választja az ember. A szóban is benne van, hogy minket hívnak. Akinek hivatása van, úgy érzi, nincs választása, engedelmeskednie kell a hívásnak, különben nem talál rá a saját életfeladatára, küldetésére.”

                                                                                                                                 /  David Brooks/

 

Legfőbb célja ennek a napnak az volt, hogy elősegítse a hozzánk járó tanulók ismereteinek, tapasztalatainak bővítését a munka különböző színterein, megkönnyítve ezzel a későbbi pályaválasztási döntés meghozatalát.

Az 5. évfolyam tanulói a Speker tanyára látogattak el, ahol betekintést nyertek a falusi gazdálkodás mindennapjaiba, a mezőgazdasági munkák fázisaiba. Hatalmas élményt nyújtott a gyerekek számára, hogy segédkezhettek az állatok ellátásában, illetve, hogy testközelből figyelhették meg az állatgondozás titkait. A nap hátralevő részében lovagoltak, kocsit hajtottak, állatokat simogattak.

A 6. évfolyamos fiúk egy gyárlátogatáson vettek részt egy műanyag ablakot gyártó cégnél. A Realtherm Kft. telephelyén az üzemvezető kalauzolta végig a tanulókat, betekintést engedve a létesítmény egyes részeinek működésébe, a különböző munkafolyamatokba. A 6. évfolyamos lányok pedig a községben működő Szépségvarázs Szalonba látogattak el, ahol az ott dolgozó fodrász és kozmetikus a szakma szépségeivel ismertette meg az odalátogatókat.

Az iskolánkban további szakmai bemutatókat tartottak, ahol a virágkötészet és a szabás-varrás fortélyaival ismerkedhettek meg tanulóink. A bátrabbak száraz- és selyemvirágokból szebbnél szebb őszi csokrokat, koszorúkat, valamint zsebkendőtartót és illatpárnákat készítettek. Kreativitásuk, fantáziaviláguk szerteágazó volt, az elkészült műveket iskolánk zsibongójában állítottuk ki. A nap további részében a gyerekek bemutató kisfilmeket tekintettek meg, plakátot készítettek álmaik munkahelyéről. Az alsó tagozatos kis nebulók sem szűkölködtek az élményekben, hiszen ők játékos feladatok/memóriajáték, szókereső, szókirakó/ segítségével ismerkedtek meg a különböző szakmákkal.

Tanulóinknak csupán elképzelésük van arról, hogy mivel is foglalkoznak a mindennapokban a különböző szakterületen dolgozók. Ahhoz pedig, hogy a valóságról teljes képet kapjanak, valódi szakemberekre van szükség. Így a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos diákjainkkal ellátogattunk Budapestre, ahol megrendezésre került a szakmák közötti Európa- bajnokság. A magyar csapat összesen 26 szakmában képviseltette magát. Az ápolás és gondozás, autószerelés, épületasztalos, hegesztő, szárazépítő, webfejlesztő, villanyszerelő, fodrász és még számos területen dolgozó profi szakemberek mérték össze tudásukat ezen a jeles napon.

Bízunk benne, hogy ezeknek a sokszínű és színes programoknak köszönhetően gyermekeink hasznos információkkal lettek gazdagabbak, és talán azt is sikerült elérnünk, hogy némelyikük megtalálta a számára vonzó életpályát.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak a szülőknek, akik szakmai tudásukkal és türelmükkel hozzájárultak a nap sikerességéhez. Hálásak vagyunk a tevékeny támogatásukért.

az István Király Baptista Általános Iskola pedagógusai

 

 

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Intézményi belső vizsgaidőszak

28.
MÁJ.

Tantestületi munkaértekezlet.

28.
MÁJ.

Országos Kompetenciamérés

29.
MÁJ.

Országos kompetenciamérés

29.
MÁJ.

Szupervízió

29.
MÁJ.

Országos Kompetenciamérés

29.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE