TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pannonhalmi Emléknap

2017. 05. 10. 08:59 | HÍREK

Közösségteremtő ünnep volt a baptista evangélistáról elnevezett budapesti iskolában.

A május 6. egy szép, tavaszi szombat volt. Az eső elvonult, érezni lehetett a levegőben a természet megújulását, erejét. Azonban iskolánknak e nap ennél is többet jelentett. Összegyűlt közösségünk apraja-nagyja, és együtt emlékeztünk intézményünk névadójára, Pannonhalmi Bélára. E hithű evangélista életútján Mészáros Kálmán egyháztörténész, a Kispesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora kalauzolt végig. A diákönkormányzat tagjainak közreműködésével koszorút helyeztünk el névadónk emléktáblájánál. Mivel intézményünk névadója kitűnő irodalmár volt, ezért versekből sem volt hiány; diákjaink színvonalas produkciókkal örvendeztették meg az egybegyűlteket.

Pannonhalmi Béla hivatása mellett sok időt töltött a természetben, újra meg újra rácsodálkozva annak szépségeire. Ebben is igyekeztük őt követni. Emlékére kedvenc fáját, a szomorú fűzet ültették el a gyerekek az iskola udvarán, melyet Pollák Dávid iskolalelkész bibliaolvasása és hálaadó imádsága tett ünnepélyessé. A különleges tavaszi nap azonban még nem ért véget: buszra szálltunk, és a Hajógyári-szigeten egy igazi, „természet-közeli”, vidám családi napot töltöttünk.

"Ne feledkezzetek meg vezetőitekről, akik Isten igéjét hirdették nektek. Figyeljetek életük végére és kövessétek hitüket!" (Zsid. 13,7) – Köszönjük Mészáros Kálmán lelkipásztornak ezen igeverset, igyekszünk névadónk jó példáját követve évről évre megemlékezni, ez által hitben és közösségben egyaránt erősödni.

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Központi írásbeli felvételi vizsga pótnap

24.
JAN.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a kilen-cedik évfolyamra

24.
JAN.

Központi írásbeli felvételi vizsga pótnap

24.
JAN.

Szülői értekezlet Pitypang Óvoda

24.
JAN.

Osztályozó értekezlet esti 10.-12. évfolyam

24.
JAN.

Az első félév utolsó tanítási napja, a tanulók lezárása

25.
JAN.

Első félévi osztályozókonferencia

25.
JAN.

Első félévi osztályozó értekezlet, az első félév utolsó tanítási napja

25.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE