TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A Pro Progressio Alapítvány
pályázati felhívása

középiskolai tanárok és középiskolák részére

2015


A hazai gazdasági élet meghatározó munkaadói szervezetei, a Magyar Rektori Konferencia tagjai, a Magyar Tudományos Akadémia vezetői, a Magyar Innovációs Szövetség és más szakmai szervezetek állásfoglalásaikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak annak, hogy a természettudományos és a műszaki ismeretek oktatása nagyobb teret kapjon a középiskolai oktatásban, emelkedjen a felsőoktatásban az ilyen szakokra jelentkezők száma és felkészültsége.

A Műegyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány az elmúlt évek pályázati tapasztalatait hasznosítva immár hetedik alkalommal hirdet pályázatot magyarországi középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakközépiskolák) részére két kategóriában:

a) Természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események szervezésének támogatására, a 2015. évi Pro Progressio díj középiskoláknak elnyerésére.


A 2015/16-os tanévben megszervezendő rendezvények lehetnek iskolai, körzeti, esetleg regionális tanulmányi versenyek a természettudományok, a matematika és az informatika témaköréből, olyan kiállítások, amelyek a mérnöki szakmát mutatják be a fiataloknak, fakultatív előadások, szakkörök szervezése, ehhez szükséges kísérleti eszközök beszerzése, illetve ezek kombinációja, vagy bármilyen további ötletes megoldás a műszaki-természettudományi terület iránti figyelem felkeltésére.

b) A 2015 évi Pro Progressio tanári díj elnyerésére


Olyan matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos fiatal tanárok támogatására, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek megyei, országos és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, és 2011-2014 között minél több olyan diákjuk volt, akik érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatták tanulmányaikat.

A pályázatok díjazása:


A pályázatok díjazására összesen 10 millió Ft-ot különített el az alapítvány kuratóriuma.

Az elnyerhető pályázati támogatás összege:


a) pont esetében max. bruttó 400 E Ft/oktatási intézmény
b) pont esetében max. bruttó 400 E Ft/fő.

A pályázatok tartalma:


A pályázatok terjedelme max. 4 oldal, mely


a) pont esetén tartalmazza a megvalósítandó természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események részletes leírását/tematikáját, azok tervezett időpontját és költségvetését


b) pont esetén a pályázó pedagógus szakmai életrajzát, az iskola igazgatójának javaslatát.

A 2015. évi Pro Progressio tanári díjra csak olyan 1970-ben vagy később született tanárok pályázhatnak, akik az utolsó három évben sem az alapítvány elismerésében, sem egyéb országos szintű elismerésben nem részesültek.

A pályázatok érvényességéhez kérjük kitölteni a http://www.proprogressio.hu/ címen elérhető 1. és 2. számú online adatlapot is.

Pályázatok beadása:


A pályázatok benyújtásának határideje: 2015. április 17.


A maximum 4 oldalas pályázatokat a ppai@mail.bme.hu címre kérjük eljuttatni PDF formában.

A pályázatok beadásával kapcsolatos útmutató és a kitöltendő adatlapok az alapítvány honlapjáról tölthetők le.

Cím: http://proprogressio.hu

Kötelezettségvállalás:


A pályázatban nyertes oktatási intézményeknek és tanároknak írásban kötelezettséget kell majd vállalniuk arra, hogy 2015. október hónapban:
- az adott középiskola tanulói számára legalább egy alkalommal megszervezik és biztosítják, hogy a BME oktatói, hallgatói a mérnöki tudományok népszerűsítése céljából előadásokat, foglalkozásokat tartsanak,
- műszaki, természettudományi területen továbbtanulni szándékozó hallgatóik közül legalább 10 fő részvételét biztosítják 2015. novemberében a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar nyitott laboratóriumok délutánja programon.

Pályázatok értékelése:


A pályázatok értékelésére, elbírálására a kuratórium szakmai bizottságot kér fel.
A pályázatok eredményéről a kuratórium minden pályázót elektronikusan értesít.

A pályázattal kapcsolatban további információ a Pro Progressio Alapítvány titkárságán kérhető.


(http://www.proprogressio.hu, telefon: 463 1595, 463 2600)

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki embertársát szereti, a többi törvényt is megtartja. ""
(Római levél 13,8)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

1-3. óra, osztálykarácsony (8.00-10.40)

19.
DEC.

Karácsonyi ünnepség

19.
DEC.

Tanári karácsonyi vacsora

19.
DEC.

Óvónői dramatikus játék, IV. Adventi gyertyagyújtás

19.
DEC.

Szereplés az Élő Ősz nyugdíjas klubban

19.
DEC.

Karácsonyi ünnepség

19.
DEC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE