TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Siker! Kitüntették a téglási általános iskolát

2015. 05. 26. 15:12 | HÍREK

Ablakot nyitottak a világra a két tanítási nyelvű oktatás által.

 

Újszerű szemlélet, kiváló projektmenedzsment és hosszú távú hasznosulás. Ezek jellemzik azt a négy, uniós támogatással megvalósult projektet, amelyek Nemzetközi Együttműködési Kultúráért Nívódíjat kaptak a Tempus Közalapítványtól. A témák között szerepel az egészséges életmódra nevelés, a színházi eszközök alkalmazása a karrierépítésben és a fogyatékossággal élők képességfejlesztése.

 

 

A díjakat Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Tordai Péter, a Tempus Közalapítvány igazgatója adta át május 20-án.

 

A Nívódíjjal elismert, uniós támogatással megvalósult együttműködések kiváló projektmenedzsment tevékenységet folytatva dolgoztak fel egy-egy témát, és az általuk elért eredmények a szervezeti kultúra egészére kiemelkedő hatással vannak. A díj célja, hogy felhívja a figyelmet az uniós oktatási és képzési programokban folyó munka minőségére, ugyanakkor biztosítja, hogy a nívódíjas intézmények széles szakmai közönség előtt mutathassák be eredményeiket, és megoszthassák tapasztalataikat a program további résztvevőivel.

 

A Tempus Közalapítvány által felkért szakértők döntése alapján 2015-ben a következő intézmények kaptak Nívódíjat:

 

Comenius – köznevelés


II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Téglás – Don’t Worry, Be Healthy! című projektje. 

 

A 6 500 fős kistelepülés iskolájában hisznek abban, hogy a nemzetközi kapcsolatok ablakot nyitnak a világra, és abban is, hogy ez nagyon fontos – legalább annyira, mint az egészséges életmód. A kettő ötvözetéből nívódíjas együttműködés született, ami az általános iskola első Comenius projektje volt. Kimagasló értéke, hogy az iskolában angol-magyar két tanítási nyelvű képzés indult el, amelyre inspirációt a nemzetközi tapasztalatokból merítettek. Az együttműködés innovatív jellegét az adta, hogy az általános iskolás korosztályhoz közelálló téma feldolgozásába az egész iskolát és a helyi közösségeket is bevonták. A projekt hozadéka és eredményei messze túlmutatnak a kétéves együttműködés keretein – a résztvevők munkája kiváló példa lehet más intézmények számára is.

További nyertesek

 

Leonardo – szakképzési mobilitás


Empíra Európai Tanácsadó Nonprofit Kft., Nyíregyháza – Beilleszkedés a munka világába integrált környezetben, Spanyolországban


Leonardo – szakképzési partnerségek


Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány – Játszd el a munkád!


Grundtvig – felnőtt tanulás


Szorgoskert Nonprofit Kft. – Tanulócsoportok – Megcsináljuk! című projektje

 


Ezek a Nívódíjjal kitüntetett projektek a 2007-2013 közötti Egész életen át tartó tanulás programban nyertek támogatást. A programot a 2014-2020 közötti időszakban az Erasmus+ váltja fel, amely számos lehetőséget kínál a nemzetközi tapasztalatszerzésre, az eszmecserére és az egymástól való tanulásra az oktatás minden szintjén.


 

A hír a civishir.hu oldalon jelent meg.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fogadó óra (felső tagozat)

20.
ÁPR.

Év végi szóbeli számonkérés – esti tagozat – végzős évfolyam

21.
ÁPR.

Madáretetés a nagycsoportosokkal Dinnyésen

21.
ÁPR.

Reguly földrajzi nevek helyesírása verseny

21.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE