TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Szakmai nap a tehetségtámogatásról

2016. 11. 14. 13:09 | HÍREK

A baptista intézményhálózat középiskoláinak tehetséggondozó munkájának sokszínűsége tárult fel a Baptista Tehetségsegítő Tanács és a Kovács Pál Baptista Gimnázium szervezésében megvalósult szakma napon.

 

A sokféleségben rejlő egység és az egységben rejlő sokféleség értéke egyaránt megmutatkozott a szakmai napon. A közös gondolkodás első lépéseként a tehetség és a tehetséggondozás fogalmi kereteit hangolták össze a résztvevő intézményvezetők és tehetség-koordinátorok.

 

 

Már itt megmutatkozott milyen tág spektrumon működik a baptista intézmények tehetségsegítése. Ennek értéke igazán a Vállalások fájának elkészítésével realizálódott. Az intézmények saját tehetséggondozó munkájukat, eredményeiket bemutatva a hálózati együttműködés kereteit is kijelölték. Az intézményi erősségek bemutatása, azon vállalások, melyekkel egymás munkáját segíteni lehet: a tudásmegosztás, a közös programokban való részvétel, a jó gyakorlatok megosztása.

 

Éppen ilyen színessé vált az Elvárások fája is, ahol azok a hiányterületek jelentek meg, melyek a mindennapi működés hatékonyságát, a továbbfejlődés eredményességének zálogai. Az intézmények számára a tehetségsegítéshez priorizáltan szükség van iskolapszichológusra az intézményekben, tudásbázis és információs portál létrehozására, tanácsadásra pályázatírás és akkreditációs témában.

 

A szakmai napon a szakmai közös gondolkodás jegyében a Tehetségpont akkreditáció feltételei és a Minősített Tehetséggondozó Műhely cím elnyerésére készítendő pályázat kritériumairól is szó esett. Továbbgondolási irányként, hogy a tehetséggondozásban a személyiségfejlesztés milyen keretekben és eszközökkel tehető még hatékonyabbá.

 

Oros Róza, a Baptista Tehetségsegítő Tanács megbízott vezetője a program zárásaként kiemelte az intézmények gazdag programját, a szakmai munka színvonalát és az elkötelezettséget, melyek által a baptista intézmények tehetségsegítő hálózata a sokféleségben rejlő egység értékét képviseli.

 

Kovács Mónika - Szitt Zsolt

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

A nándorfehérvári diadal emléknapja

22.
JÚL.

A bukott tanulók kiértesítése a javítóvizsgák időpontjáról

01.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák, Pótbeiratkozás

15.
AUG.

Megküldeni a tantárgyfelosztást a fenntartónak jóváhagyás céljából

15.
AUG.

Tantestületi értekezlet (Alakuló értekezlet)

18.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE