TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Szalagavató a Lónyaiban

2019. 12. 20. 13:44 | HÍREK

Szalagavató volt a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolában is.

 

„Most minden, mindenki azt akarja, hogy te figyeljél rá… Én azt akarom, hogy figyeljél önmagadra, és fedezd fel azt a virágot, gyümölcsöt, melyet kis magként beléd rejtett el a teremtő Isten.”

Advent harmadik hetének szombatján került megrendezésre végzőseink életének egyik legmeghatározóbb eseménye, a szalagavató. Az idei ünnepségen öt végzős osztály 101 diákja sorakozott fel, s kapta meg osztályfőnökétől a végzősök jelvényét, a szalagot.

 

12. A Vendéglátóipar – Informatika – Kereskedelem

          Osztályfőnök: Gecseyné Papp Zsuzsanna

11. c  Pék – Cukrász

          Osztályfőnök: Balázsné Sipos Éva

11. d  Hegesztő – Épület-és szerkezetlakatos – Férfiszabó

          Osztályfőnök: Filéné Huszti Zsuzsanna

11. e Eladó

          Osztályfőnök: File Katalin

11. f Pincér – Szakács

          Osztályfőnök: Szászi Dóra

 

„ … tisztább öröm nincs a világon, mint az, ha ember az ember.” – szólt társaihoz Tar Dorina 12. A osztályos végzős diák, aki Ellen Nitt: Azt hittem című versével nyitotta meg az ünnepi műsort.

Ez követően Májer Ibolya igazgatónő ünnepi beszédét hallgattuk figyelemmel. Igazgatónő kiemelte, hogy az ünnepre nemcsak külsőségekben, hanem lélekben is készülni kell, tervezgetni, ráhangolódni, díszbe öltöztetni a szívünket.

Az ünnepséget megelőző napokban megkérdezte a végzősöket, hogy mit jelent számukra a közelgő szalagavató, s örömmel idézett néhány részletet a diákok érzéseit megörökítő írásokból, melyek arról tanúskodnak, hogy a végzősök ezt az ünnepi eseményt mérföldkőnek, a szalagot a felnőttség, a felelősség jelképének tartják.

A végzős évfolyam tanulóinak azt tanácsolta, hogy fogadják el a holnapot felelősséggel, tegyék le voksukat a tanulás, a következetes munka mellett, s az előttük álló hónapokat kihívásként éljék meg.

A szalagtűzés ünnepélyes perceit mintegy keretbe foglalták az előtte és utána felcsendülő zenés-énekes produkciók, melyekkel Filéné Huszti Zsuzsanna tanárnő, Balog Sándor 10. g osztályos tanuló, valamint Horváth Zoltán 9. h osztályos diák örvendeztetett meg bennünket.

Ezt követően pedig a végzősök táncaiban gyönyörködhettünk, melyekkel hálájuk és köszönetük megnyilvánulásaként kedveskedtek a vendégeknek.

A 11. évfolyam légies, elegáns angol keringője a gyertyafényes bálok idejébe repített vissza bennünket, majd pedig a 12. A osztály varázslatos, szárnyaló bécsi keringője bűvölte el a közönséget.

Szalagavató ünnepségünk a végzős évfolyam közös énekével zárult.

Az alkalomhoz illő összekötő szövegeket és az ünnepelteket megszólító idézetek tolmácsolását Paragh Veronika 10. B és Németh József 10. A osztályos műsorközlőinknek köszönhettük.

Mindannyiunk számára felejthetetlen élményt nyújtó esemény részesei voltunk, gratulálunk minden résztvevőnek, aki rendezvényünk sikeréhez hozzájárult.

 

 

Dérné Cseresnyés Anikó

   szaktanár

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Óvodapedagógusok csoportközi hospitálása

20.
JAN.

Osztályozó értekezlet

21.
JAN.

Az első félév vége

22.
JAN.

Első félév vége

22.
JAN.

Féléves jegyek lezárása, félévi osztályozó konferencia

22.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE