TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Szenzációs lónyays siker az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében

2018. 02. 28. 11:21 | HÍREK

Balázs Gábor 10. g osztályos  tanuló (felkészítő tanára: Dérné Cseresnyés Anikó) azImplom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében szakközépiskolás kategóriában I. helyezést ért el.

 

2018. február 22-24-én harmincadik alkalommal rendezték meg Gyulán ezt a rangos helyesírási versenyt, melyben a feladatok összeállítását, az értékelést a magyar nyelvtudomány és tanárképzés szaktekintélyeiből álló zsűri irányítja évről évre.

Az idei megmérettetésen 114 tanuló versenyzett gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola és határon túli kategóriákban. A szabályok szerint minden megyéből négy fő jutott tovább: a megyei verseny kategória-győztesei, s ezen felül minden megyei bázisiskola delegálhatott egy versenyzőt.  A fővárosból 3-3 versenyző érkezett a fürdővárosba. 

A gyulai városháza dísztermében február 23-án reggel tartott megnyitón Kónya István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

Beszédében kiemelte, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a magyar helyesírásra, hiszen nemcsak a stílus, de a helyesírás is maga az ember

Őt követően az Oktatási Hivatal elnöke,  Gloviczki Zoltán szólt a megjelentekhez.

Hangsúlyozta, hogy jól írni és olvasni magyarul - jellemkérdés. Köszöntőjében a verseny szakmai igényességét méltatta, véleménye szerint nincs még egy olyan hazai verseny, amely a középiskolás korosztálynak ilyen széles és mély skáláját szólítja meg. 

Szűcs Levente a házigazda Erkel Ferenc Gimnázium igazgatója a szervezők képviseletében fejezte ki üdvözlő gondolatait.

Végül Nagy János, a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa, a zsűri elnöke ismertette a verseny múltját és jelenét. Összefoglalójából kiderült: a program sikerét abban látja, hogy a fiatalok, tanáraik és a szervezők mindannyian fontosnak tartják az ügyet, amiért dolgoznak, azaz az anyanyelv, mint nemzeti értékünk iránti tiszteletet, a tudatos nyelvhasználat iránti igényt, a nyelvi érzékenység fokozását.

A köszöntőket követően a 30 éves jubileum alkalmából oklevelek, Implom-díjak kerültek átadásra. Ezután a program az Erkel Ferenc Gimnáziumban folytatódott, ahol 10 órakor kezdetét vette a verseny, mely két részből állt: tollbamondás írása és helyesírási feladatlap kitöltése. Eközben a kísérő tanárok szakmai előadásokat hallgathattak a gimnázium könyvtárában.

Délután városnézés, várlátogatás várta az implomosokat, este pedig „Bemutatkozik az Erkel” címmel a házigazda gimnázium diákjainak produkcióiban gyönyörködve feledkezhettek meg a versennyel járó izgalmakról.

Február 24-én, szombaton az Erkel Ferenc Zeneiskola nagytermében került sor a záróünnepségre. A zsűri elnöke tájékoztatásul elmondta, hogy az előző években a tollbamondás osztotta meg a mezőnyt, s a feladatlapok kiegyenlítettebb teljesítményeket mutattak, ezért szándékosan nehezítettek a megoldandó feladatokon, s így most az eddigi évek legnehezebb feladatlapját kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

Az eredményhirdetés során kategóriánként az első 6 helyezettet hirdették ki, ők részesültek könyvjutalomban és ajándéktárgyakban.

Nagy büszkeség számunkra, hogy a szakközépiskolás kategória első helyezettje iskolánk tanulója: Balázs Gábor.

Gratulálunk a szép sikerhez!

                                                                                              Dérné Cseresnyés Anikó

                                                                                                 felkészítő pedagógus

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályozó értekezlet esti 10.-12. évfolyam

26.
JAN.

„Téli örömeink az óvodában” címmel kiállítás szervezése

26.
JAN.

Szülői értekezlet 12. évfolyam

26.
JAN.

Beiskolázási szülői értekezlet

26.
JAN.

Félévi osztályozó konferencia

27.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE