TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Színház és táborozás

2020. 01. 30. 21:07 | HÍREK

A VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola három érdekes eseményről tudósította honlapunkat.

 

Nemzeti Színház – Tóth Ilonka

 

Iskolánk tanulói (10.F, 11.A , 11.F ,12.EF, 12.H osztályok) 2020. január 27-én 15 órától színházlátogatáson vettek részt Krasznahorkai László tanár úr szervezésében.

A Nemzeti Színházban egy kortárs szerző, Szilágyi Andor Tóth Ilonka című drámáját tekintették meg, amely az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni kegyetlen megtorlásokról szól. Ennek lett áldozata az ártatlanul kivégzett Tóth Ilona orvostanhallgató is, akit mindössze 24 évesen ítéltek kötél általi halálra.

„1956. Tóth Ilonát, a budapesti Domonkos utcai kórház önkéntes vezetőjét letartóztatják. 1957. Sor kerül a forradalom utáni megtorlás legelső, egyetlen nyilvános perére, hogy a kádári rendszer bebizonyíthassa a világ közvéleményének: Budapest utcáin nem ártatlan fiatalok harcoltak Magyarország szabadságáért, hanem köztörvényes bűnözők gyilkoltak ártatlan kommunistákat. A Moszkva közvetlen irányításával megrendezett színjátékper a huszonnégy éves medika, Tóth Ilona beismerő vallomásával és kivégzésével ér véget” – írja Szilágyi Andor, a történetet feldolgozó színdarab szerzője.

A darabban hatalmas színészegyéniségek játszottak, akik közül Bodrogi Gyula, Csurka László, Dózsa László, Mécs Károly a forradalmi események résztvevői, tanúi voltak. Az előadás végén személyes történetüket osztották meg a közönséggel.

A diákokra nagy hatással volt az előadás.  A kísérő tanárok Koncz-Garay Boglárka, Szeibel Lajosné és Krasznahorkai László voltak.

 

 

Miért olvassunk kortárs magyar irodalmat?

 

2020. január 22-én 11 órától iskolánk 11.A osztályos tanulói a Miért olvassunk kortárs magyar irodalmat? című előadáson vettek részt a Művészetek Palotájában Krasznahorkai László tanár úr vezetésével.

Az előadáson több budapesti középiskola diákjai is jelen voltak. A szépíróként és irodalomtörténészként egyaránt ismert Schein Gábor egyszerre a kortárs irodalom magas színvonalú, élvonalbeli szerzője és tudós értelmezője.

A benne-lét és a rálátás egyidejűsége miatt minden bizonnyal keresve sem találnánk alkalmasabb előadót arra, hogy segítsen az eligazodásban a mai magyar irodalom dzsungelében, felhívja az olvasásra fogékony diákok figyelmét fontos könyvekre, felkeltse érdeklődésüket a magyar irodalom közelmúltbeli és legfrissebb értékei, fejleményei iránt. Schein azonban ezen a délelőttön nem csupán arra vállalkozott, hogy rámutasson a mai literatúra kiemelkedő szerzőire és legjelentősebb műveire, nem csupán olvasnivalót ajánlott tehát, hanem  arról is megosztotta gondolatait a diákokkal, hogy miért jó olvasni, mit tesz hozzá életünkhöz, önismeretünkhöz a kortárs irodalom olvasása, a művekkel való személyes találkozás.

 

VIK-VíziVándor tábor a Szigetközben

 

A vadregényes Szigetköz varázslatos folyószakaszain szervezzük ezt a hangulatos tábort.

A Duna ezer ágra szakadva hálózza be a Kisalföldet, egyedülálló természeti környezetet hozva létre. A Szigetköz számtalan folyómedre, hangulatos szigetvilága értékes ősvadon, amelyet a vízről fedezhetünk fel a legjobban.

A VíziVándor táborok nem titkolt célja, hogy a legifjabb korosztállyal megismertesse, majd az emlékezetes élmények által megszerettesse a vízen töltött szabadidőt. A Dunasziget és Ásványráró könyéki vadvíz-birodalom ideális helyszín arra, hogy örökre megkedveljék a vízitúrázást, szakavatott túravezetők segítségével, minőségi táborhelyeken megszállva.

 A támogatott Vándortábor program keretein belül a kedvezményes részvételi díj:
28 000 Ft + utazási költség (kb. 5 000 Ft)

A VIK SE tagjaitól az utazási költség megtérítését a VIK SE átvállalja!

1-2. nap:

Dunasziget a túra első megállója, ahol két éjszakát tölt el a csapat. A hely sajátossága egy hegyi patak tisztaságú szivárgó ág, amelyen igazi különleges élmény a kenuzás. A csillagtúrázások között sok szárazföldi program várja az ideérkezőket. Egy interaktív kiállítás keretében, a VíziVándorok megismerhetik a környék élővilágát. A vízparton szervezett fakultatív programon akár kipróbálhatják a legendás aranymosást is.

3-4. nap:

A reggeli után Kisbodak a következő úti cél, ahol két éjszakát töltenek a vándorok. A sportolni vágyóknak lehetőségük van strand-röplabdázni, tollasozni, focizni. Érdekes programként a gátőrház látogatást ajánljuk, ahol a Vízivándorok többet megtudhatnak a vízszabályozásról, és betekintést nyerhetnek a gátőrök mindennapi életébe.

5-6. nap:

Az ötödik nap célja Ásványráró, ahol két éjszakát tölt el a csapat. Itt megannyi program várja a résztvevőket: strandröplabda, tollas, foci, lovaglás, akadálypálya. Akik elég bátrak, és ki merik engedni a hangjukat, alkalmuk nyílik megragadni a mikrofont egy karaoke est keretében. Erről nem is érdemes többet mondani, az élmény majd önmagáért beszél!

7. nap:

Hazautazás…

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Osztályokról értékelések, beszámolók megküldése az Igazgatónak és az Igazgatóhelyettesnek e-mailben

24.
JAN.

Pályaorientációs nap

25.
JAN.

Osztályozó értekezlet nappali 9.-12. évfolyam, osztályértekezletek

25.
JAN.

Félévi tantestületi értekezlet

25.
JAN.

Osztályozó értkezlet, rövidített órák

25.
JAN.

Rövidített órák

25.
JAN.

Osztályozó konferenciák

25.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE