TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

KIP módszerrel és táblajátékkal a tehetséggondozásért

2015. 10. 28. 12:33 | HÍREK


2015. október 19-én került megrendezésre a Tehetségműhely Alapítvány Szakmai Fórumára „Sokoldalú tehetséggondozás KIP módszerrel és táblajátékkal” címmel. A rendezvénynek Hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola adott otthont. Ezen a rendezvényen mi is részt vettünk néhányan a Baptista Pedagógiai Intézet szervezésében, BSz EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája igazgatója, Görömbei Zoltán, az István Király Baptista Általános Iskola igazgatója Ruskáné Fintor Mária, és a tantestület képviseletében Varga Viktória pedagógus.

A rendezvényt a hejőkeresztúri iskola tehetséges tanulóinak műsora nyitotta meg, majd Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a „Tehetséggondozás helye a köznevelésben” címmel.

Ezt követően óralátogatásokra nyílt lehetőség, melyen megismerkedhettünk a KIP Hejőkeresztúri Modell „Mindenki tehetséges valamiben” módszerrel. 

„A módszerről: Az Egyesült Államok iskoláiban bevezetett Complex Instruction módszer olyan heterogén tanulói összetételt feltételező oktatási eljárás, amely eredményesen alkalmazható minden tanuló iskolai sikerességének megalapozásához. A csoportmunka-szervezésen alapuló tanítási módszert húsz éves kutatómunka eredményeként a Stanford Egyetem fejlesztette ki E. Cohen és R. Lotan vezetésével. A módszer célja, hogy minden gyerek tudásszintje emelkedjen, és része legyen sikerélményben az osztálymunka során. Magyarországon a programot a hejőkeresztúri iskola adaptálta és vezette be elsőként Komplex Instrukciós Program néven 2001-ben.” (forrás http://www.komplexinstrukcio.hu/)

Az óralátogatások során szerzett tapasztalatainkat a táblajátékok megismerésével, kipróbálásával bővíthettük, melyet a gyerekek mutatattak be számunkra A játékok sokféleségéből adódóan minden gyerek megtalálhatja közülük a számára legmegfelelőbbet. A játék öröme mellett a tevékenység során fejleszthető a gyermekek figyelme, koncentrációja, megtanulhatnak stratégiát felépíteni, melyben a mindennapi oktatás sikere is rejlik. Ezek a játékok nagyon jól használhatóak tanórák keretein belül is.

A táblajátékokkal történő feltöltődést Dr. habil. Gyarmathy Éva és Kovácsné Dr. Nagy Emese előadása követte. A színes és hasznos programsorozatot az intézmény tehetséges tanulóinak látványos előadása zárta. A szakmai fórum tapasztalatai nagyon hasznosak voltak számunkra, felkeltette az érdeklődésünket a további alaposabb megismerésére.

 

                                                                                                          Oros Róza

                                                                                              Baptista Pedagógiai Intézet

munkatársa

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében

03.
MÁRC.

Házi angol csapatverseny

03.
MÁRC.

Istentisztelet

04.
MÁRC.

Tavaszi Ovigaléria megnyitó

05.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE