TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tanévzáró Labdarúgó Fesztivál Telkiben

2015. 07. 08. 11:21 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

Mint minden évben kétszer, most is részt vettünk az országos tanévbúcsúztató focifesztiválon Telkiben! Mivel ez kifejezetten intézményi rendezvény ezért a partneriskolánk, a Kölcsey színeiben indultunk. A már számunkra hagyománnyá vált seregszemlén mindig kiváló eredményeket érünk el azokkal a gyerekekkel, akik a Kölcseyben tanulnak, mellette javarészük egyesületünk igazolt labdarúgója. Ezen a két napos országos tornán szokás szerint az óvodás, és kisiskolás korú gyermekek Grassroots fesztiválon kergették a labdát a center pályán kialakított sportműhelyeken, addig a másik oldalon három-három korosztályban fiúk, leányok versenyeztek torna rendszerben megyénként egy csapattal, összesen 1100 gyermek űzhette a világ legszebb sportját.

 

A mi csapatunk a fiú II. korcsoportjával (2004-2005) képviselte megyénket. Ebben a korosztályban 16 csapat játszott négy csoportra osztva selejtező meccseket. Ellenfeleink a Csongrádi NBA Nagyboldog, Balatonföldvári Széchenyi ált.isk., és a Budapesti Krúdy Gyula ált.isk. voltak.

 

A csoport második mérkőzését játszottuk a Balatonföldvárral. Rögtön az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ami a mérkőzés végéig tartott. Ellenfelünknek egyszer sem hagytuk, hogy támadásokat szervezzenek, így egy sima 4 – 0-s győzelem lett javunkra. Kis pihenő után a Budapesti Krúdy Gyula ált. iskolával meccseztünk. Itt is javarészt mi uraltuk a játékteret, néha volt egy kis megingás, de összességét tekintve meggyőző fölénnyel nyertük meg ezt is. 3 - 1.

 

Utolsó csoportmérkőzés a Csongrád ellen volt, akik idáig ugyanolyan jól szerepeltek, mint mi, itt már a csoportelsőbbség volt a tét.

 

Az idáig kiválóan helytálló csapatunkon már érezhető volt a fáradság, a korai kelés, hiába voltak jól képzett játékosok nálunk, a kis létszám miatt nem tudtam pihentetni őket a nagy melegben. Rögtön az elején figyelmetlenségből kaptunk egy gólt, ami kissé visszavetette csapatunkat. Fej-fej mellett folyt a küzdelem, ellenfelünk sokat tudott frissíteni cserékkel, ami döntőnek bizonyult a végeredmény tekintetében, de látványos ellentámadásainkkal a lefújást jelentő sípszóig nyílt volt a meccs kimenete. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 20 perces játékidő alatt 10!!! kapufát rúgtunk, ami  minden esetben kifelé pattant. Végeredmény: 3 – 2 a Csongrád javára.

 

Továbbiakban a kiírt szabályok nem igazán kedveztek nekünk, mert a négy csoportelső játszhatott az 1 – 4. helyért, mi a csoport másodikként az 5 – 8. helyért mehettünk a délutáni etapra. Egy kis pihenő következett, ez alatt egy színvonalas megnyitó ünnepségen vehettünk részt. A meghívott díszvendégek Nyilasi Tibor, és Mészöly Kálmán biztató szavakkal turbózta fel a fáradt labdarúgó palántákat.

 

Kialakult a második helyezettek csoportja, ahol a Badacsonytomaj, Tiszafüred Bán Zsigmond, és a Győri Góliát DSE együttesei voltak ellenfeleink.

 

A délután első meccsén a megyetársunk Tiszafüred ellen már egy kicsit szétesett csapatunk, de tudásban azért látszott így is a különbség javunkra. Végeredmény: 2 – 1 javunkra.   

 

Következett a Győri Góliát DSE. A velünk közel egyforma képességű ellenfelünknek hosszabb volt a cserepadja, ezért a végét jobban is bírták, ami döntött a végeredményben. 1 – 3.

 

Utolsó összecsapás a Badacsonytomaj ellen volt. Szakmai érvekkel már nem tudtam ráhatni fáradt csapatomra, de azért pislákolt bennük egy kis tűz, és ha most már nem is meggyőzően, de hozták a „kötelezőt”. Végeredmény: 2 - 0.

 

Itt is, mint a délelőtti csoportmérkőzéseken másodikként végeztünk, összesítve négy győzelem, két vereséggel a 16 csapatból a 6. helyen végeztünk!         

     

A torna végeztével a focisták, edzők, szülők fáradtan, de az egész napot értékelve jó érzéssel várták az eredményhirdetést, ahol nem csak a dobogós helyet elért csapatokat díjazták a szervezők, hanem minden megjelent focista és edző kapott rengeteg ajándékot, főleg ezt a napot!

 

Akik tagjai voltak a Kölcsey DSE csapatának:                                                       

Poczai Ronald, Tóth András, Antalicz Patrik, Székely Levente, Mészáros Ármin, Kinyig Milán, Fazekas Szabolcs. Edző: Szűcs Gergely.

 

 

                                                                             Összeállította: Szűcs Gergely

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

„56-os megemlékezés”

22.
OKT.

Őszi szünet előtti utolsó tanítási nap

22.
OKT.

Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról és a reformáció napjáról

22.
OKT.

Október 23- megemlékezés

22.
OKT.

1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának emléknapja

22.
OKT.

Őszi szünet előtti utolsó tanítási nap

22.
OKT.

Megemlékezés (október 23.) (osztálykeretben)

22.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE