TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tanulmányúton Olaszországban

2019. 09. 23. 10:24 | HÍREK

A pécsi Cserepka Iskola 2019. szeptember 7-től 10-ig a 10. évfolyam és a 12. a osztály olaszos csoportja négynapos kiránduláson volt Észak- Itáliában. A kirándulás egyik célja, hogy a tanult nyelvet a maga közegében gyakorolhassák diákjaink. 

A tanulók rendhagyó művészettörténelem, történelemórákon vettek részt, hála a kísérő munkatársaknak és az idegenvezetőnek.  Így alkalmuk volt felfedezni a trieszti Miramare- kastélyt, ahol a Monarchia idején Erzsébet (Sissi) császár- és királyné is sokszor megfordult. Bibionénál a tengerparton sétáltak, a szeptember eleji kellemes melegben még fürdőzésre is sor kerülhetett.

Velencét sem hagyták ki a felfedezésből. Szűk utcái és lagúnái, a színes házak homlokzata, a cölöpökön álló paloták sokasága mélyen beégett emlékeik közé. „Ha ilyen ütemben halad a klímaváltozás és a környezetszennyezés, 25 éve van még Velencének, és elsüllyed”…- hangzott a mondat a csoportot kísérő idegenvezető szájából.

Egy tanulónk így foglalta össze:

„A velencei út nagyon tetszett. A szállás kényelmes volt. Hihetetlen élmény, hogy tudtuk gyakorolni az olasz nyelvet. Elmentünk egy remek étterembe is. A legjobban a velencei városnézés nyűgözött le, gyönyörű az a város! A tenger is kellemesen meleg volt.”

Eme beszámoló írójaként (és a kirándulás egyik résztvevőjeként) meg csöndben reménykedem, hogy valamilyen csoda folytán mégis sikerül Velencének megmenekülnie. A gyerekekkel beszélgetve azért többen is megfogadtuk, ide még egészen biztosan visszajövünk.  Arrivederci, Italia! 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE