TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tanulmányúton Olaszországban

2019. 09. 23. 10:24 | HÍREK

A pécsi Cserepka Iskola 2019. szeptember 7-től 10-ig a 10. évfolyam és a 12. a osztály olaszos csoportja négynapos kiránduláson volt Észak- Itáliában. A kirándulás egyik célja, hogy a tanult nyelvet a maga közegében gyakorolhassák diákjaink. 

A tanulók rendhagyó művészettörténelem, történelemórákon vettek részt, hála a kísérő munkatársaknak és az idegenvezetőnek.  Így alkalmuk volt felfedezni a trieszti Miramare- kastélyt, ahol a Monarchia idején Erzsébet (Sissi) császár- és királyné is sokszor megfordult. Bibionénál a tengerparton sétáltak, a szeptember eleji kellemes melegben még fürdőzésre is sor kerülhetett.

Velencét sem hagyták ki a felfedezésből. Szűk utcái és lagúnái, a színes házak homlokzata, a cölöpökön álló paloták sokasága mélyen beégett emlékeik közé. „Ha ilyen ütemben halad a klímaváltozás és a környezetszennyezés, 25 éve van még Velencének, és elsüllyed”…- hangzott a mondat a csoportot kísérő idegenvezető szájából.

Egy tanulónk így foglalta össze:

„A velencei út nagyon tetszett. A szállás kényelmes volt. Hihetetlen élmény, hogy tudtuk gyakorolni az olasz nyelvet. Elmentünk egy remek étterembe is. A legjobban a velencei városnézés nyűgözött le, gyönyörű az a város! A tenger is kellemesen meleg volt.”

Eme beszámoló írójaként (és a kirándulás egyik résztvevőjeként) meg csöndben reménykedem, hogy valamilyen csoda folytán mégis sikerül Velencének megmenekülnie. A gyerekekkel beszélgetve azért többen is megfogadtuk, ide még egészen biztosan visszajövünk.  Arrivederci, Italia! 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fogadóórák 9. évfolyamon

10.
MÁJ.

Rendkívüli felvételi eljárás időszaka (ha élünk vele)

10.
MÁJ.

Rendkívüli felvételi eljárás kiírása

10.
MÁJ.

Nevelőtestületi értekezlet

10.
MÁJ.

Rendkívüli felvételi eljárás kiírása

10.
MÁJ.

Madarak és Fák napja

10.
MÁJ.

Év végi felmérések megírása.

10.
MÁJ.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE